Acord entre Lacoste i els treballadors en l’Expedient que redueix la plantilla

El pacte, que atura les mobilitzacions, fixa les indemnitzacions i un pla de prejubilacions al qual s’hi podran acollir els que tinguin més de 55 anys

Redacció
 
 
 
Treballadores de Lacoste davant de la botiga de Passeig de Gràcia foto: CCOO

Treballadores de Lacoste davant de la botiga de Passeig de Gràcia foto: CCOO

El grup industrial Lacoste i els sindicats que operen a l’empresa han arribat a un acord que suposa l’aturada de les mobilitzacions anunciades.

Lacoste havia anunciat una reducció de plantilla que afectava a 100 treballadores i treballadors. Eren el 44% dels treballadors que l’empresa té a Barcelona, mentre que en el conjunt de l’Estat el conglomerat té 475 operaris.

L’acord, que ha estat ratificat per més del 90% dels treballadors reunits en assemblea, suposa que hi haurà unes indemnitzacions de fins a 75.000 euros per persona. El pacte fixa també que hi haurà indemnitzacions corresponents a 42 dies per any treballat, amb un límit equivalent a 24 mesos de salari.

Fruit de les negociacions s’ha reduït la xifra de persones que hauran de sortir de l’empresa en 8 o 9 persones. Un altre aspecte pactat ha estat que s’obrirà un programa de prejubilacions per a persones amb més de 55 anys. Això permetrà a aquestes persones fer el trànsit fins que es puguin acollir a la jubilació, als 61 o 63 anys, segons han explicat fonts de CCOO. Es dóna el cas que l’edat mitjana de les persones treballadores a Lacoste és alta, cosa que permetrà que moltes treballadores i treballadors es pugin acollir a les prejubilacions.

El principi d’acord s’ha aconseguit després d’una negociació a la qual han participat els sindicats presents a l’empresa (CCOO, UGT i CGT), que a Catalunya té centres productius a Badalona, Barberà del Vallès i Barcelona. No obstant això l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) no serà ratificat per la CGT.

Els treballadors de Lacoste havien fet concentracions sorolloses davant la botiga que el grup té a Passeig de Gràcia de Barcelona per mostrat al públic la situació que els afectava. Això va fer que en alguna de les jornades gairebé ningú entrés a l’establiment comercial.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*