Incendien l’automòbil particular del secretari general de CGT de Catalunya

El sindicalista té una petició d'11 anys de presó pel seu suport a l'ocupació del rectorat de la UAB

Tomeu Ferrer
 
 
 
Estat en què ha quedat el cotxe del líder de CGT Foto: CGT

Estat en què ha quedat el cotxe del líder de CGT Foto: CGT

L’automòbil particular del secretari general de la Confederació General del Treball de Catalunya, Ermengol Gassiot, va aparèixer incendiat. El fet va succeir a la localitat de Terrassa,  on Gassiot, que és professor de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), havia residit durant quatre anys i és conegut en els ambients cívics i reivindicatius.
El sindicalista va denunciar l’incendi del seu vehicle als Mossos d’Esquadra: “En comissària vaig preguntar si casos com el meu havien passat habitualment a Terrassa, el policia em va dir que excepte en esdeveniments com Sant Joan o quan s’incendia un contenidor i crema al mateix temps un vehicle que està aparcat al costat, mai havia vist una cosa així”.
El sindicat que lidera Gassiot s’ha caracteritzat per ser present no només en actuacions laborals sinó també en suport als moviments socials.
Per una actuació sindical, el suport donat com a membre del comitè d’empresa de CGT de la UAB als tancaments i protestes dels estudiants de la universitat, que van culminar amb l’ocupació del rectorat, Gassiot està processat al costat de 25 estudiants i un membre del personal d’administració i serveis del recinte universitari. La petició fiscal és d’11 a 14 anys en cada cas, en total més de 300 anys de presó sol·licitats pel ministeri públic.
Precisament la setmana passada el sindicat es va manifestar pel centre de Barcelona sense demanar permís ni comunicar-ho a la policia, com una forma de denúncia de la situació creada com a conseqüència de les denúncies que va presentar, entre d’altres, una exdirectiva de la UAB.

“Tornar a posar en marxa els avions argentins”

En declaracions a Diari del Treball, Gassiot ha manifestat que no havia rebut amenaces directes a la seva persona. “Només fa un temps, arran de la unificació de diversos grups d’extrema dreta, com Espanya 2000 i democràcia nacional, entre d’altres, hi va haver una reunió a Calafell (Barcelona), una companya de CGT va fer un article criticant l’acte en què va participar també una representant del grup alemany Pegida. La companya va rebre amenaces per twitter. Jo em vaig solidaritzar amb ella amb diversos missatges també per twitter i una resposta em va recordar que potser s’haurien de tornar a posar en marxa, pensant en mi, els avions que a Argentina tiraven als desapareguts a la mar”.
En tot cas, la decisió de fer pública la destrucció del vehicle particular de Gassiot es deu, segons les seves paraules, “a mostrar que com organització no deixarem de mobilitzar-nos pel que faci falta, i que seguirem amb la nostra activitat sindical i també cívica”.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. L'Ajuntament de Barcelona aprova una declaració en favor dels 27 encausats de la UAB

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*