Els socorristes es tanquen a l’ajuntament reclamant la seva subrogació

Una vintena de treballadors i treballadores del servei de salvament de les platges de Barcelona inicien un breu diàleg amb l'alcaldessa per aclarir el seu futur laboral

Tomeu Ferrer
 
 
 
Socorristes a l'interior de l'ajuntament de Barcelona, foto: CGT

Socorristes a l’interior de l’ajuntament de Barcelona, foto: CGT

Una vintena de treballadors i treballadores de salvament de les platges de Barcelona es troben tancats a l’ajuntament de la ciutat. El grup, segons ha manifestat un portaveu, s’ha desplaçat a primera hora del matí a les portes de la casa consistorial. Allà han vist que entrava l’alcaldessa i li han demanar parlar amb ella. Ada Colau, ha acceptat que entressin a l’edifici i  ha encetat un breu diàleg amb ells i ha manifestat que donaria resposta.

Davant d’aquesta situació, els treballadors han decidit que esperaran a que la màxima edil municipal els digui si l’ajuntament instarà la subrogació o no dels socorristes afectats.

La clau de volta del conflicte és el paper que pugi adoptar el consistori. Recordar que es va convocar un concurs per renovar la concessió de la vigilància de les platges de Barcelona que tradicionalment ha realitzat la Creu Roja. Aquesta entitat va presentar una proposta econòmica superior a la màxima contemplada en el concurs: 3 milions quan la xifra més alta inclosa en el plec de condicions era de 2,46 milions. Això va fer que s’acceptés la proposta de Proactiva Serveis Aquàtics, SL.

Un cop acabat el procés d’adjudicació queda un problema, què fer amb els treballadors que tenen una preparació especialitzada i que poden quedar al carrer. Aquests operaris immediatament van reclamar que l’Ajuntament exercís la subrogació sobre la plantilla, cosa que implicaria que Proactiva hagués d’assumir-los. Però un cop revisat el contracte l’obligatorietat no queda clara.

Segons Creu Roja, l’entitat que sembla que ha volgut desempallegar-se de la concessió perquè afirma que hi perdia diners, va ser ella la que va reclamar a l’ajuntament que en el plec de condicions hi hagués una referència a la subrogació del personal. Fet i fet, aquesta al·lusió hi és, però d’una manera ambigua. S’esmenta la subrogació, acompanyada de l’afegitó, si s’escau. Els treballadors interpreten el sufix en el sentit que és l’Ajuntament de Barcelona qui pot fer que Proactiva assumeixi els treballadors. Però el consistori fa una lectura menys taxativa i , almenys fins fa dos dies, considerava que era Proactiva qui havia de decidir si subrograva o no. Ara la decisió la té l’alcaldessa. A l’entrada de l’ajuntament els socorristes esperen.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*