Setè dia d’aturades del Bus de Barcelona sense que TMB cridi a negociar els vaguistes

L'ajuntament argumenta que té un preacord amb tres sindicats que representen la majoria del comitè d'empresa

Tomeu Ferrer
 
 
 
Autobusos de Barcelona en vaga

Autobusos de Barcelona en vaga

Els vaguistes d’Autobusos de Barcelona han celebrat el setè dia d’aturades parcials sense que l’empresa els hagi cridat a negociar. Contra el que passa amb Metro de Barcelona, la protesta d’una part de la plantilla d’autobusos no sembla preocupar els responsables de l’empresa pública que té com a responsable màxima l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau.
La vaga la convoquen la majoria dels sindicats presents a l’empresa. Però s’ha de tenir en compte que tres organitzacions que tenen majoria al comitè d’empresa, CCOO, UGT i SIT, han arribat a un principi d’acord amb la direcció de TMB. Precisament aquest pacte és l’argument que usa Mercedes Vidal, responsable de mobilitat del consistori, per no negociar.
La protesta dels treballadors d’Autobusos es fa de manera que no coincideix amb la dels treballadors de Metro. Això fa possible que qualsevol dia hi hagi un servei de transport integral a la ciutat.
El preacord aconseguit fa uns dies pels sindicats majoritaris al comitè d’empresa d’Autobusos ha de ser ratificat per la plantilla en una data encara no fixada. Recordar que un pacte semblant aconseguit després de diverses tandes de negociació va ser tombat per la plantilla, tot i que l’avalaven els grans sindicats.

Sense incidents
Fonts del comitè de vaga asseguren que tot i que no se’n parla gaire, el seguiment de la mobilització és majoritari entre els treballadors que operen a peu de carrer. També ratifiquen que no s’han produït incidents.
Tot i que no era jornada de vaga, dilluns passat els treballadors d’autobusos van veure amb un cert astorament que des de la direcció es dirigien nombrosos autobusos cap a cobrir el servei de llançadora des de diversos punts de la ciutat fins a Fira de Barcelona. Els usuaris d’aquest servei no havien de pagar. Per contra segons els conductors consultats, algunes línies com la 24 que comunica el Paral·lel i el Carmel patien una reducció de cotxes precisament perquè s’havien desviat al nou servei.
Curiosament després que es fes pública la situació abans esmentada, els mateixos conductors comuniquen que s’ha reduït de forma important el servei de bus llançadora, potser també perquè en haver convocada vaga el nombre de vehicles al carrer ha disminuït força.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*