Les netejadores dels espais municipals de Girona han de treballar sense calefacció, segons CCOO

Eulen i l’Ajuntament de Girona neguen per tercer any consecutiu la calefacció a les treballadores que netegen espais com les llars d'infants de la ciutat

Redacció
 
 
 
Les treballadores de la neteja de Girona han protagonitzat amb anterioritat accions reivindicatives Foto: CCOO

Les treballadores de la neteja de Girona han protagonitzat amb anterioritat accions reivindicatives Foto: CCOO

Durant les festes hi ha gent que treballa per fer que tot estigui preparat per quan torni l’activitat. És el cas de les netejadores dels espais municipals de l’ajuntament de Girona. Segons denuncia CCOO, les empleades de la multinacional Eulen, concessionària del servei de neteja de l’Ajuntament de Girona, han de realitzar la seva feina patint fred perquè el consistori no ha accedit a que realitzin el seu treball amb calefacció.

La situació denunciada afecta a les treballadores de la neteja en espais com les escoles bressol La Baldufa de Germans Sàbat/Taiala o La Mare de Déu del Mont, o escoles com la de Lluís Pericot o la mateixa escola de La Mare de Déu del Mont.

El sindicat denuncia que per tercer any consecutiu les treballadores i els treballadors d’Eulen es troben els sistemes de calefacció apagats, cosa que fa que hagin de desenvolupar la seva tasca en condicions especialment penoses a causa del fred.

Es podria pensar que hi ha hagut temps de preveure la situació denunciada. El sindicat afirma que fa tres mesos que el comitè d’empresa ha intentat negociar tant amb l’empresa com amb l’Ajuntament de Girona per evitar la situació que fa anys que passa. Pel que sembla, es van donar uns acords inicials però, finalment, afirma CCOO, els pactes no s’han respectat i “ha imperat el criteri barroer d’estalviar en calefacció per sobre de la salut laboral de la plantilla afectada”.

Des del sindicat es vol cridar l’atenció sobre la falta de sensibilitat d’empresa i del consistori de Girona amb les treballadores i treballadors de neteja, més en unes dates en les quals és coneguda la dificultat de treballar en condicions climàtiques negatives especialment pel fred. Així, valoren que l’estalvi teòric no s’adiu amb els efectes negatius que per a les persones suposa la mesura.

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*