El comitè de TV3 es tanca a la seu de la CCMA contra l’acusació de 7 anys de presó a un company

Volen que la direcció de l'ens retiri l'acció judicial amb petició de presó contra l'empleat de la televisió al que acusa de revelar secrets

Tomeu Ferrer
 
 
 
Un moment de la conversa entre la presidenta del comitè i el conseller Pep Vilar foto: Sandra Lázaro

Un moment de la conversa entre la presidenta del comitè i el conseller Pep Vilar foto: Sandra Lázaro

Els components del comitè d’empresa de TV3 s’han tancat a la sala de reunions de la direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Els sindicalistes reclamaven una reunió amb els màxims representants de l’ens als qui demanen que retirin l’acusació contra un treballador de la televisió al qual li demanen set anys de presó per, presumptament, haver revelat dades sobre els salaris de la plantilla.

L’acció dels treballadors es produeix després de la segona jornada de vagues parcials a TV3 en favor del treballador. Abans, el comitè ha parlat amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont; l’expresident, Artur Mas; la presidenta del consell de govern de la CCMA, Núria Llorach i diversos dirigents de CDC, sense aconseguir cap compromís.

Des del comitè s’ha dit diversos cops que si la direcció de la CCMA retirés l’acusació el cas quedaria sense efecte. Això es basa dos informes legals demanats pels representants dels treballadors.

Les mobilitzacions dels companys del treballador de TV3 que pot ser condemnat a 7 anys de presó, s’han incrementat perquè la data del judici s’ha fixat el 30 de juny.

La delegació del comitè d’empresa de TV3 s’ha presentat a la seu de la direcció de l’ens després de la vaga de 10 minuts que s’ha fet just abans de l’inici del programa “Els Matins”. Han demanat d’entrevistar-se amb els consellers per explicar-los el cas. En aquell moment el consell de govern havia de començar una reunió ordinària. L’entrevista entre treballadors i el consell no ha estat possible. La majoria dels consellers ha marxat de la sala. Només han restat dos: Pep Vilar, nomenat a proposta del PSC i Rita Marzoa, nomenada en la quota d’ERC. I tanmateix, Vilar ha retret als sindicalistes la forma com havien realitzat l’acció.

Els treballadors de TV3 s’han assegut a la sala de reunions i han manifestat estar a l’espera de ser rebuts pel consell de govern de la televisió pública.

El comitè d'empresa espera a la sala del consell ser rebut per la direcció de l'ens : foto Sándra Lázaro

El comitè d’empresa espera a la sala del consell ser rebut per la direcció de l’ens : foto Sándra Lázaro

Roser Mercader, presidenta del comitè d’empresa, ha declarat a Diari del Treball “estem a l’espera de poder parlar amb el consell, per a nosaltres no seria cap problema no parlar ara, només voldriem un compromís de ser rebuts al més aviat possible”. Fonts dels tancats han indicat que alguns dels consellers de la CCMA han marxat de l’edifici, “no sabem si és una mesura de protesta per la intransigència de la direcció, o simplement perquè havien de ser a un altre lloc”, afirmen.

L’origen del cas

L’1 d’agost de 2012 un missatge enviat presumptament des del correu electrònic del president del consell de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Brauli Duart, es va rebre a totes les bústies del correu intern de l’ens. Adjuntava un full de càlcul amb les dades de tots els treballadors, sous i càlculs del costos dels seus acomiadaments. Una informació que havia estat demanada abans pel comitè d’empresa.

La informació va causar un gran terrabastall i interpretacions contradictòries. Des d’entendre-ho com un globus-sonda de la direcció, fins a veure-ho com una acció per a desvelar un secret atresorat per la cúpula de la televisió pública catalana.

La corporació va encarregar una investigació policial per trobar l’autor de la filtració. Durant 14 mesos els treballadors de Televisió de Catalunya van ser escrutats en una investigació de la qual es desconeixen els límits.

El comitè ha penjat una pancarda a lpexterior de l'edifici de la CCMA : foto Sándra Lázaro

El comitè ha penjat una pancarda a lpexterior de l’edifici de la CCMA : foto Sándra Lázaro

L’octubre de 2013 els Mossos d’Esquadra van entrar per sorpresa a casa d’un empleat de TV3. Van regirar durant hores i van requisar un ordinador. Després van detenir el treballador i durant 72 hores va ser interrogat. En sortir estava acusat de “descobriment i revelació de secret”, ambdós càrrecs relacionats amb la filtració de la informació sobre l’ERO que es preparava a la CCMA.

3 Trackbacks & Pingbacks

  1. El comitè de TV3 deixa la tancada sense parlar amb la direcció sobre el treballador amenaçat de presó
  2. Els Sindicats de Periodistes Europeus donen suport a les vagues dels treballadors de TV3
  3. La CCMA no cedeix i duu a judici el treballador de TV3 a qui demana 7 anys de presó

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*