El grup Farggi anuncia un ERO que podria afectar a 153 treballadors de les plantes catalanes

L’empresa voldria canviar el contracte de la meitat dels empleats afectats per un de més precari i acomiadar l’altra meitat

Redacció
 
 
 
Seu històrica de Farggi a Barcelona wikimedia CC-BY-SA-3.0

Seu històrica de Farggi a Barcelona wikimedia CC-BY-SA-3.0

La societat Lacrem, del grup Farggi, ha presentat un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO), que podria afectar 153 treballadors dels centres productius de Poblenou (Barcelona, Farggi), Palau-solità i Plegamans, i Santa Perpètua de Mogoda (els dos darrers al Vallès Occidental i de La Menorquina). En total, als tres centres hi treballen 665 persones, segons han informat fonts sindicals.

La primera reunió del procés de consultes s’ha iniciat dimarts, 26. Segons ha manifestat l’empresa, la proposta de reducció de personal es produeix després que el grup Lacrem comprès La Menorquina, marca que controlava els negocis de gelats de La Menorquina Grup Kalise).

Segons ha transcendit, dels 153 treballadors l’empresa proposa que aproximadament la meitat facin una novació contractual voluntària per passar de fixos a fixos-discontinus sense cobrar cap indemnització. Si no hi hagués voluntaris per a la novació, es farien acomiadaments. L’altra meitat dels afectats seran acomiadats, i una part serien substituïts per treballadors externs d’una empresa de serveis.

Per la seva banda, els sindicats pressents a l’empresa: La UGT de Catalunya, CCOO de Catalunya i USOC rebutgen l’ERO i exigeixen la seva retirada. Tots s’oposen radicalment als acomiadaments, però també a la precarització de l’ocupació que suposarien les preteses novacions de contractes a fixes-discontinus com l’externalització de serveis.

Dimecres està prevista una nova reunió amb la mediació de la Inspecció de Treball. Dijous, es convocaran assemblees de treballadors i treballadores per valorar les possibles accions de protesta.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*