Valoriza recula en l’acomiadament de tres treballadores que van fer vaga complint els serveis mínims fixats per Treball

L'empresa justificava l'acomiadament per no seguir els serveis que hauria estipulat el ministeri de Fomento

Tomeu Ferrer
 
 
 
Assemblea de treballadors de Valoriza al vestíbul de l'Aeroport foto: CCOO

Assemblea de treballadors de Valoriza al vestíbul de l’Aeroport foto: CCOO

L’empresa Valoriza, del grup Sacyr, ha aturat els tres acomiadaments que havia comunicat a treballadores de la companyia a causa de la seva interpretació dels serveis mínims de la vaga que es realitza a les terminals 1 i 2 de l’Aeroport del Prat.

Fonts del Departament Treball, afers socials i família, han manifestat a Diari del Treball que ha intervengut en la interpretació dels serveis mínims a aplicar en la vaga que segueixen els treballadors i les treballadores de Valoriza. En segon lloc ha especificat que Valoriza ha comunicat al govern de Catalunya que “no acomiada ningú” i que es compromet a fer complir els serveis mínims dictats per la Generalitat. El tercer element del posicionament de la Generalitat és refermar que el Govern de Catalunya i concretament el departament de Treball és competent a l¡hora de fixar els serveis mínims en les instal·lacions de pública concurrència de l’Aeroport del Prat.

La intervenció de la Generalitat s’ha produït després que el sindicat CCOO denunciés que la companyia havia acomiadat tres treballadores en la segona jornada de la vaga que fan les 350 treballadores i treballadors de Valoriza contra l’expedient de canvi de les condicions de feina emparat en l’article 41 de la reforma laboral. Fonts laborals han explicat que el motiu per fer fora les treballadores havia estat no haver complert els serveis mínims fixats, va dir l’empresa, pel ministeri de Foment. Per contra, les treballadores es van escudar en què complien fil per randa els serveis mínims fixats pel departament de Treball de la Generalitat.

Davant la comunicació dels acomiadaments CCOO va instar l’actuació d’urgència de la inspecció de Treball. La decisió d’acomiadar treballadores en vaga ha encrespat els ànims dels treballadors, que mantenen les mobilitzacions per al 30 de novembre i els dies 1, 2, 22 i 23 de desembre.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Els treballadors de Valoriza convoquen 8 dies de vaga a l'Aeroport del Prat en resposta a una 'represàlia' de l'empresa

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*