Vagues i concentracions dels treballadors de Correus i l’Administració central de Justícia a Catalunya

Els dos col•lectius laborals es manifestaran davant la seu de la subdelegació del Govern Central a Catalunya per reclamar que l’executiu de Pedro Sánchez aposti pel servei públic

Redacció
 
 
 
Concentració de treballadors de Correus davant la Delegació de l'Agència Tributària

Concentració de treballadors de Correus davant la Delegació de l’Agència Tributària

Els treballadors de correus i de l’administració de Justícia dependents del Govern central es mobilitzen divendres, 16 de novembre en defensa de les seves reivindicacions.

Pel que fa als treballadors de Correus, les organitzacions més representatives del sector, UGT, CCOO, CSIF i Sindicato Libre convoquen  el 16 de novembre, una aturada parcial de tres hores i, a Barcelona, una concentració a les 13.30 hores davant de la Delegació del Govern central (c. de Mallorca, 278).

Les organitzacions obreres reclamen, en un document que lliuraran a la representant de l’executiu central a Catalunya, que el nou Govern central i la direcció de Correus garanteixin el finançament del servei postal públic, la seva qualitat i un nou acord laboral que incorpori millores salarials, ocupació i drets.

Segons els sindicats la concreció de les mesures són l’única via per resoldre el conflicte obert a Correus. Si no és així, els treballadors i les treballadores continuaran amb les mobilitzacions, que s’intensificaran en els propers mesos. En aquest sentit, les quatre organitzacions han convocat una aturada de tot el dia per al 30 de novembre, data que coincidirà amb la jornada de màxim tràfic d’objectes postals, ja que aquella data se celebra el Black Friday, un esdeveniment comercial organitzat per la multinacional Amazon.

Aturada a Justícia

Però no acaben aquí les reivindicacions que aquest cop tenen el govern central com a destinatari. Uns 8.000 treballadors i treballadores de la part estatal de l’administració de justícia a Catalunya estan convocats pels sindicats més representatius a una jornada de vaga. L’aturada l’han convocat en desacord amb els punts més importants de la proposició de llei de reforma de la Llei Orgànica del Poder Judicial (LOPJ), aprovada al Congrés dels Diputats, i pendent del vistiplau del Senat.

Els punts de l’esmentada normativa que els sindicats volen aturar són:

–       S’unifiquen en un els centres de destinació de cada municipi, i s’aprova la mobilitat forçosa a qualsevol lloc de treball de la mateixa localitat, a criteri del gestor corresponent.

–       Es prohibeix l’increment de plantilla i l’assignació de més mitjans materials, quan es designin jutges de reforç.

–       En cas d’absència que no suposi vacant, la seva substitució transitòria només es produirà si es tracta d’absència de personal titular, però no si l’absència és de personal interí.

–       El personal interí de reforç serà cessat en el termini màxim de 6 mesos.

Per a UGT, a la pràctica això implicarà que “ l’Administració podrà determinar de manera arbitrària quin serà, dins del municipi, el lloc de treball a cada moment, i alhora reduirà dràsticament el nomenament de personal interí, que deixarà llocs sense cobrir i sobrecarregarà de feina la resta de la plantilla”.

A banda de l’aturada, que té caràcter estatal, els treballadors de l’administració central de Justícia de Barcelona s’han citat a les 12 davant de la seu del Govern Central a Catalunya,( al carrer. de Mallorca, 278).

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*