Vaga total dels treballadors de Bic Graphic a Tarragona contra 136 acomiadaments

La direcció de l’empresa els va comunicar fa uns dies la retallada que afectarà personal de producció i administració

Redacció
 
 
 
Piquet de treballadors de Bic a Tarragona foto: CCOO

Piquet de treballadors de Bic a Tarragona foto: CCOO

Els treballadors de Bic Graphic a Tarragona han seguit majoritàriament la convocatòria de vaga feta des del comitè d’empresa. Els treballadors han convocat tres dies d’aturada més. Fonts de la federació d’indústria de CCOO han quantificat en el 100% la incidència de l’aturada, que es fa per evitar dels efectes de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) presentat per la direcció de la multinacional.

La direcció de l’empresa Bic Graphic ha comunicat al plenari de la representació dels treballadors de la planta que la multinacional té a Tarragona la intenció de suprimir 136 llocs de treball. Això afectaria, segons el comitè d’empresa 69 persones de producció i 67 d’administració. L’empresa té uns 400 treballadors a Tarragona. Això suposa que la reducció de personal afectaria un 34% de la plantilla.

CCOO d’Indústria de Catalunya va rebutjar, en un comunicat, l’expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) d’extinció de contractes que ha presentat la direcció. El sindicat insta la direcció de l’empresa a retirar l’expedient i a asseure’s a negociar un pla de viabilitat amb la representació dels treballadors i treballadores que garanteixi mesures no traumàtiques per a la plantilla. Per CCOO, les causes econòmiques que al·lega l’empresa no estan justificades, ja que aquesta multinacional francesa va tenir uns beneficis de 400 milions d’euros l’any passat. Tanmateix, l’empresa assegura que en les circumstàncies actuals la planta tarragonina genera pèrdues.

Els treballadors, que fa mesos que estan sota la tensió de saber si l’empresa aposta pel seu centre de Tarragona, es va mobilitzar l’1 de maig tant a Tarragona com a Barcelona. Ho van fer amb les seves granotes taronja per mostrar la seva oposició clara a les mesures que l’empresa vol aplicar.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*