La vaga de El Periódico es manté viva i amb tensió quan inicia el seu tercer dia

Una reunió informal convocada per la direcció de l’empresa pretenia aconseguir el retorn a la normalitat tot i no renunciar a la rebaixa del 16% dels salaris

Redacció
 
 
 
El piquet format per treballadors es manté a les portes del diari barceloní durant tot el dia foto: comitè El Periódico

El piquet format per treballadors es manté a les portes del diari barceloní durant tot el dia foto: comitè El Periódico

La vaga dels treballadors i treballadores de El Periódico sembla entrar en els seus moments decisius. Després que el diari no sortís per segon dia consecutiu, el nerviosisme comença a aflorar. Pel que fa a l’esportiu Sport, la plantilla torna a la feina un cop que els seus empleats han fet la tanda de dos dies d’aturades i que la direcció ha aconseguit treure al carrer edicions limitades a 40 pàgines del diari.

En relació amb el Periódico dimarts a la tarda es va produir un intent de negociació que no va dur enlloc. La direcció empresarial va cridar una representació del comitè de vaga a una reunió directa, informal que es va fer a la redacció buida de gent.

De la reunió només es té la versió del comitè. La proposta seria que l’empresa pagaria el descompte fet de manera unilateral aquest mes als treballadors, però a condició que s’aturés la vaga i que els empleats acceptessin la reducció salarial del 16% comunicada de manera unilateral -sense cap negociació- en aplicació de la reforma laboral. En el transcurs de l’encontre des de la direcció es va insinuar també que l’accionista majoritari del grup, Antonio Asensio, podria rebaixar el lloguer que cobra a la companyia per l’ús dels locals on hi ha les redaccions, però no es va anar més enllà. La proposta va ser rebutjada pel comitè de vaga perquè no toca el punt principal que ha causat l’aturada de cinc dies, la reducció salarial dels treballadors.

Moments tibants

La situació a les portes de la redacció dels dos diaris va viure dimarts moments d’una certa tensió. Per exemple això va passar quan els que treballen, el director i alguns membres de l’equip de direcció, van demanar que els duguessin pizzes per dinar. Al mateix temps d’això van sol·licitar que la policia catalana protegís l’enviament. Cal dir que, tot i la lògica tensió, durant tota la vaga el màxim que ha passat han estat esbroncades dels vaguistes als directius o als treballadors que consideren esquirols.

Després de la reunió infructuosa entre la direcció de l’empresa i el comitè i coincidint amb la sortida dels responsables empresarials, la policia va acompanyar el seguici mentre els treballadors esbroncaven els executius i, per primer cop en aquest conflicte, demanaven la dimissió del director, Enric Hernández.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*