Vaga i concentració de treballadors de l’Auditori per reclamar els endarreriments dels anys 2007 i 2008

Critiquen que l’Ajuntament de Barcelona accepti pagar els retardaments a alguns col·lectius i no a altres

Redacció
 
 
 
Els treballadors de l'Auditori han fet una protesta sorollosa a plaça Sant Jaume

Els treballadors de l’Auditori han fet una protesta sorollosa a plaça Sant Jaume

Nova jornada de protesta dels treballadors de l’Auditori de Barcelona. Els empleats de l’equipament cultural han fet un dia de vaga i s’han manifestat fins a la plaça de Sant Jaume. La protesta té a veure amb la reclamació que fa la plantilla de l’1% d’increment salarial que correspon als treballadors de l’Ajuntament de Barcelona. Aquests endarreriments corresponen als anys 2007 i 2008.

Segons un portaveu dels treballadors la mobilització s’ha fet per mostrar el malestar de la plantilla de l’Auditori «i fer pressió i demanar que paguin a tot el personal i no només a una part», segons Xavier Burgos, de CCOO.

Dimecres passat els treballadors de l’Auditori van fer una vaga parcial –que va suposar desplaçar l’últim concert del cicle Ibercàmera de L’Auditori al Palau de la Música– . Aquest divendres els treballadors han fet una segona vaga parcial de les 9.00 fins a les 13.00 hores coincidint amb el ple de l’Ajuntament, de Barcelona.

El conflicte de l’Auditori està estancat. Bàsicament el problema que hi ha és que l’ajuntament reconeix el deute a una part dels treballadors, els de l’orquestra i del museu, i no a la resta. Al seu torn, els treballadors reclamen el deute per a tots. Aquest concepte suposaria uns 12.000 euros per treballadora o treballador, segons els càlculs fets pels sindicats.

En concret, l’ajuntament i els serveis jurídics, que defensen el dret dels músics a cobrar aquests endarreriments en tenir equiparades les taules salarials amb els treballadors del consistori.

Els treballadors consideren que a la fi el problema és de voluntat política. Les disposicions addicionals del conveni equiparen per a tots els empleats les millores que es puguin aplicar en L’Auditori.

A plaça de Sant Jaume els treballadors focalitzaven la responsabilitat de trobar una sortida al conflicte en el regidor Jaume Collboni, amb el qual es van entrevistar fa unes setmanes i que va dir que miraria de trobar una solució satisfactòria.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*