Vaga i concentració dels treballadors d’Eulen Telemarquèting contra el trasllat a Osca del 80% de la plantilla

CCOO considera que la decisió és fraudulenta i que l'empresa el que vol és que els treballadors pleguin voluntàriament per no haver de pagar el conveni especial amb la Seguretat Social

Redacció
 
 
 
Concetració de treballadors i treballadores d'Eulen

Concentració anteriors de treballadors i treballadores d’Eulen

Les treballadores i els treballadors d’Eulen Telemàrqueting inicien aquest dilluns una vaga i dues concentracions a Barcelona. La raó de les mobilitzacions rau en el fet que la direcció vol traslladar el 80% de la plantilla a Osca i el comitè considera que aquesta mesura és fraudulenta. Les concentracions s’han convocat a 10.00 hores a 12.00 hores a Gran Via cantonada amb c/Balmes, 608 (davant l’oficina d’ENDESA), i una altra de 17.00 hores a 19.00 hores davant l’edifici d’Eulen al c/Mare de Déu del Port, 167-171, segons informa CCOO.

La direcció de la companyia va presentar el 21 de desembre passat un expedient de trasllat Col·lectiu i/o Modificació Substancial de Condicions de Contracte. El trasllat afecta la majoria de les 66 persones que la companyia té a Barcelona, que, segons ha informat la societat haurien de canviar de lloc de treball fins a Osca. Actualment Eulen Telemarqueting té un 40% de la plantilla que té més de 50 anys d’edat i més de 10 anys d’antiguitat a l’empresa.

Segons el sindicat, Eulen ha prestat serveis des de fa més de 20 anys a l’elèctrica Endesa. Però, els últims 7 anys la companyia ha anat retirant les comandes  que impliquen assumir serveis , fins que Eulen els ha perdut tots, la qual cosa ha comportat que, després de reiterats Expedients Col·lectius, s’hagi desfet d’una plantilla que en els seus moments havia superat els 800 treballadors.

El 2 de gener passat es van iniciar les converses entre empresa i treballadors. En aquests contactes es va constatar que la direcció d’Eulen volia traslladar el 80% de la plantilla al polígon Walqa a la província d’Osca.

El 20% restant està repartit entre València, Reus i la província de Barcelona. A tot això se suma una modificació de funcions i importants modificacions horàries, la qual cosa implica eliminar sobtadament la conciliació de la vida laboral i personal de la plantilla, afirma CCOO.

Segons la representació dels treballadors i treballadores la mesura empresarial és fraudulenta. La seva única intenció seria la d’incentivar la sortida dels i les empleades, ja que la seva majoria no podran assumir un trasllat a més  de 200 km de la seva llar. La segona motivació seria estalviar-se el conveni especial amb la Seguretat Social al qual estaria obligada l’empresa amb els treballadors majors de 55 anys d’edat.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*