USOC crida a manifestar-se el Primer de maig perquè el creixement econòmic no suposa millora per als treballadors

Maria Recuero assegura que tot i la millora les desigualtats afecten un 30% dels catalans que han vist baixar les seves rendes l’últim any

Tomeu Ferrer
 
 
 
Maria Recuero, secretaria general d'USOC

Maria Recuero, secretaria general d’USOC

El creixement econòmic no s’està traduint en una millora de les condicions de treball, segons va explicar Maria Recuero, secretària general de la USOC en l’acte del sindicat per presentar les mobilitzacions vinculades amb el primer de maig. Així, en matèria de sinistralitat laboral s’està incrementant en nombre de persones que tenen accidents laborals i també s’incrementen les morts en accidents de treball. Per aquest motiu el sindicat fa el 28 d’abril, Dia Internacional de la Prevenció i Salut Laboral una Taula Rodona per intentar corregir amb mesures la tendència a l’alça de l’increment dels accidents laborals.

Recuero ha indicat que tot i les notícies interessades, l’increment de les desigualtats socials a Catalunya s’ha incrementat i afecten més d’un 30% dels ciutadans que han vist com han baixat les seves rendes l’últim any. «Cal crear ocupació i millorar els salaris en la negociació col·lectiva que es troba bloquejada per la patronal i és cal una resposta unitària del moviment sindical, perquè per primera vegada la població veu empitjorar les seves condicions de vida», ha dit.

D’altra banda, la líder de la USOC ha explicat que les dades de l’EPA del primer trimestre del 2017, indiquen que les coses no milloren, ja que l’atur s’incrementa en 18.200 persones a Catalunya.

La USOC afirma que on és majoria treballa per reduir la precarietat per exemple a l’empresa Coca-Cola que s’ha aconseguit convertir 140 contractes temporals en indefinits, fruit del treball sindical.

Restituir drets

D’altra banda, el sindicat opina que cal restituir els drets laborals suprimits per les reformes laborals del 2010 i 2012, i fem una crida a les forces polítiques perquè emprenguin urgentment aquest canvi positiu en la nostra legislació laboral, perquè hi ha majoria per a això.

Els pensionistes perden poder adquisitiu de les seves rendes.

En un altre ordre, Recuero ha assegurat que calen uns pressupostos que permetin lluitar contra l’exclusió social i una renda mínima garantida i enforteixin els sistemes sanitari i educatiu.

Finalment, la líder de la USOC ha reclamat la necessitat de trobar una sortida a l’actual conflicte entre Catalunya i Espanya i per a això la USOC defensa que els ciutadans de Catalunya decideixin el futur d’aquesta relació, el sindicat no defensarà cap opció política, però si el dret a decidir en un referèndum, que per a nosaltres és l’única manera de superar de forma democràtica aquesta situació amb una decisió d’una majoria que es defineixi de quina manera s’organitza el sistema polític del país.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*