USOC celebra amb un acte solemne a Barcelona el 50 aniversari de la seva fundació

El sindicat homenatja els seus fundadors i recorda la seva trajectòria des del franquisme fins al segle XXI

Redacció
 
 
 
Maria Recuero, secretària general de USOC, durant la seva intervenció

Maria Recuero, secretària general de USOC, durant la seva intervenció

USOC, tercer sindicat català en nombre de delegats, ha tancat amb un acte solemne a Barcelona, la celebració del seu 50 aniversari. La casa de convalescència ha estat el marc escollit. Allà s’han aplegat des de mandataris catalana, fundadors i convidats d’altres sindicats.

Maria Recuero, secretària general, ha fet la intervenció amb més contingut. A la fi ha sintetitzat les propostes de futur que defensa el sindicat:

  • Recuperar la força impulsora que significa la negociació col·lectiva a les empreses
  • Millorar dels salaris per recuperar el consum i permetre el creixement econòmic
  • Impulsar la igualtat entre homes i dones i aconseguir eliminar qualsevol tipus de discriminació
  • Lluitar contra l´atur de llarga durada i l´atur en els joves
  • Defensar l´Estat del Benestar
  • Lluitar perquè hi hagi unes polítiques econòmiques que promoguin el creixement i la creació d’ocupació real i de qualitat.
  • Construir una Catalunya Social

Recuero ha rememorat els 50 anys de vida del sindicat, des del naixement en ple franquisme l’any 1966 fins a la institucionalització i la normalització de la seva representació. Actualment el sindicat té uns 15.000 afiliats i uns 2.500 delegats. Compta amb presència a grans empreses com Nissan i a moltes petites i mitjanes companyies on actua amb posicions molt negociadores i mobilitzadores quan cal.

També ha participat el secretari general estatal del sindicat, Julio Salazar, que s’ha congratulat del manteniment de l’esperit fundacional i ha fet vots per una llarga vida a l’organització amb la mateixa força.

Com a primera autoritat ha intervingut la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, que ha destacat el paper del Parlament per a la derogació de la llei mordassa i s’ha mostrat contraria a què es coartí i criminalitzi l’acció parlamentària i en el mateix sentit s’ha manifestat també en contra d’acceptar la criminalització de les lluites sindicals.

A més han participat com autoritats, diversos representants de les conselleries de Treball i de l’Ajuntament de Barcelona, que han destacat la tasca duta a terme en tota la seva existència per la USOC.

Els representants d’altres sindicats, com Joan Carles Gallego, de CCOO i Laura Pelay de la UGT de Catalunya també han fet salutacions.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*