UGT destaca que tot i la baixada de l’atur, ha crescut entre els treballadors més joves

El sindicat afirma que les dades corresponents a febrer estan distorsionades per la contractació d'esdeveniments com el Mobile World Congress

Redacció
 
 
 
UGT destaca que l'atur va créixer entre els més joves

UGT destaca que l’atur va créixer entre els més joves

Contra la lectura positiva de les dades de l’atur registrat de febrer, UGT de Catalunya destaca alguns aspectes que, a parer seu, són destacables:

L’atur creix a Catalunya entre els més joves. En aquest sentit, El nombre de persones menors de 25 anys desocupades s’ha situat aquest mes en 31.733 joves, 2.199 joves més en situació d’atur que el mes anterior (+7,45%). Respecte a l’any passat, però, el nombre de joves en situació d’atur s’ha reduït en un 8,55%, amb 2.968 joves menys aturats.

També creix el nombre d’aturats en relació amb la població estrangera. Actualment i respecte al total de persones aturades a Catalunya, els treballadors estrangers són el 19,86%. En total són 89.828 persones estrangeres en situació de desocupació, 1.099 persones més que el mes anterior (+1,2%), però es redueix un 12,1% respecte al mateix període de l’any anterior, afirma el sindicat.

Si es mira l’evolució de la contractació, al febrer es van signar 32.914 contractes indefinits, 691 contractes més que al gener, amb un increment d’un 2,14%, i 2.364 contractes més (+7,74%) que el mes de febrer de l’any anterior. La contractació indefinida representa el 14,80% del total de la contractació d’aquest mes.

S’han signat 189.455 contractes temporals, 4.912 menys que el mes anterior, amb una reducció d’un 2,53%, però 4.612 contractes més que el mateix mes de l’any passat (+2,50%). El 85,20% de la contractació realitzada aquest mes ha estat temporal, el 79,67% de la contractació ha estat del sector serveis (177.163 contractes) i el 67,64% del total de la contractació del mes de febrer ha estat temporal i del sector serveis (150.407 contractes).

Valoració

El sindicat de tradició socialista fa una valoració crítica dels resultats corresponents al febrer. Aquest més és “inestable en relació amb les dades de l’atur i la contractació i novament la celebració a Barcelona del congrés de la telefonia mòbil, el Mobile World Congress, ha estat un factor important per a la reducció de l’atur”, afirmen en una valoració general.

Com a propostes per canviar la situació UGT de Catalunya planteja:

·        La derogació immediata de les darreres reformes laborals imposades.

·         L’impuls de mesures actives urgents per fomentar el creixement econòmic i un nou model productiu que generi més ocupació i de qualitat.

·         Aplicar mesures eficaces per a perseguir el frau en la utilització de la contractació temporal amb conseqüències econòmiques dissuasòries d’aquesta mala praxis.

·         Incrementar les mesures de control de la contractació i invertir recursos al Cos superior d’inspectors de Treball i Seguretat Social.

·         Incrementar el SMI fins al 60% del salari mitjà, tal com marca la Carta Social Europea, situant-lo en 1.000 euros.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*