UGT de Catalunya alerta de la pèrdua de 14.200 llocs de treball a la indústria en un trimestre

El sindicat creu que tot i les xifres aparentment positives sobre ocupació, s’està molt lluny de la situació que hi havia el 2007, just abans de la crisi

Redacció
 
 
 
L'atur creix més en els segments de població més dèbils

L’atur creix més en els segments de població més dèbils

La UGT de Catalunya destaca que les dades de l’atur fetes publiques per l’Institut Nacional d’Estadística a partir de l’Enquesta de Població Activa (EPA), que mostren que el tercer trimestre l’atur al Principat s’ha reduït en 9.200 persones, però que respecte a fa un any ha pujat en 18.400 persones, un 4,56% més, fan pensar al sindicat que s’està molt lluny de la situació que en ocupació hi havia abans de la crisi.

Per al sindicat, les dades del tercer trimestre de l’any mostren la creació de llocs de feina, especialment en el sector dels serveis. Tanmateix, UGT alerta sobre: “l’increment de l’atur d’aquest trimestre respecte de l’any anterior en 18.400 persones i la destrucció d’ocupació a la indústria: 14.200 llocs de treball menys en un trimestre i 15.200 llocs de treball menys en un any”.

També mostra la seva preocupació pel “creixement de l’atur femení, no només aquest trimestre, sinó també interanualment: 20.100 dones en situació d’atur més que ara fa un any, amb més temporalitat (23,76%) i més parcialitat (22,81%)”.

Respecte abans de l’inici de la crisi l’any 2007 UGT denuncia que hi ha:

164.200 persones més en situació de desocupació.

La taxa d’atur general és gairebé més de 4 punts més alta.

La taxa d’atur juvenil és 10 punts més alta

Tenim 133.500 llocs de treball menys.

Tenim menys població activa i més parcialitat.

Hi ha 102.900 persones més en situació d’atur de llarga durada.

 

Davant de l’evolució esmentada, la UGT de Catalunya proposa:

  • La derogació de les reformes laboral i l’aplicació de mesures per a lluitar contra la precarietat i la desigualtat al nostre mercat de treball, apostant pel creixement sostenible i orientant les polítiques socials i d’ocupació cap a la reducció de les desigualtats i la pobresa, assolint llocs de treball de qualitat amb salaris dignes.
  • L’adopció de mesures que penalitzin la contractació precària, reforçant els recursos destinats a la Inspecció de Treball.
  • La implementació d’un pla de xoc d’ocupació que redueixi l’atur, protegeixi les persones vulnerables, que generi ocupació de qualitat i amb drets i que incrementi els salaris de la població, amb l’objectiu d’assolir una recuperació digna per al conjunt de la societat.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*