El TSJC rebutja la querella contra càrrecs d’Agricultura per les morts de dos d’agents rurals

La denuncia afectava la consellera Meritxell Serret i onze directius i la van presentar familiars i CCOO

Redacció
 
 
 
Acte de record als agents forestals morts, davant la seu de CCOO a Barcelona

Acte de record als agents forestals morts, davant la seu de CCOO a Barcelona

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya no ha acceptat la denúncia contra dirigents del Departament d’Agricultura com a presumptes responsables indirectes del doble crim que va afectar dos agents rurals a la població d’Aspa (El Segrià). La querella afectava fins a onze alts càrrecs de la Generalitat, entre els quals la que era consellera, Meritxell Serret. L’assassinat es va produir el 21 de gener de 2017.

La querella, ara rebutjada, la van presentar les famílies de les dues víctimes: agents rurals i pel sindicat CCOO, majoritari en el cos i al qual militava un dels morts. Els agents van morir a mans d’un caçador de Vacarisses, que els va disparar en ser aturat pels forestals.

El sindicat i els familiars acusaven la cúpula d’Agricultura d’un delicte d’homicidi imprudent i d’un segon delicte contra la seguretat dels treballadors, segons explica CCOO.

En el document elaborat pel TSJC per rebutjar l’admissió de la querella, l’alt tribunal no veu una relació directa entre les mesures preventives que haurien d’haver tingut implementades els treballadors amb la mort dels agents. No obstant això, per als guardes rurals de CCOO sí que hi ha una relació directa. Expliquen que només tres dies després dels assassinats es va decidir que els agents patrullessin en grups de tres, dels quals almenys un tingués armes per tal de repel·lir possibles agressions. Precisament aquesta decisió demostra als treballadors que sí que eren necessàries mesures de seguretat que, com que no van ser implementades, haurien estat la causa de la mort violenta dels rurals

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*