Els treballadors d’Eulen a l’Aeroport del Prat convoquen nova vaga el 6 de octubre

L'assemblea rebutja el laude i tot i això, considera que l'empresa no compleix molts punts de l'arbitratge per la qual cosa es mobilitzarà en un mes

Tomeu Ferrer
 
 
 
Cues a l'Aeroport del Prat, foto Eldiario.es

Cues a l’Aeroport del Prat, foto Eldiario.es

Els treballadors de l’empresa Eulen que realitzen els controls de seguretat a l’Aeroport de Barcelona han decidit, en assemblea, convocar una nova vaga a partir del 6 d’octubre que ve, segons fonts laborals.
Segons el comitè de vaga han explicat que en l’assemblea s’han plantejat dues votacions. La primera sobre si s’acceptava o no el laude arbitral. Aquest punt ha estat rebutjat per 115 vots en contra i cap a favor. La vaga es faria durant una hora o dues al matí i també a la tarda, tot i que la fórmula no s’ha concretat.
El segon punt a debat ha estat la proposta de realitzar vaga el mes que ve per “aconseguir que el que recull el laude, sobre el que no estem d’acord, es compleixi”, ha manifestat un portaveu. A aquest punt la resposta dels treballadors ha estat 114 vots a favor de l’atur i un en contra.


Una portaveu dels treballadors ha explicat a el Diari del Treball que “és paradoxal que ni el que recull el laude ho compleixi l’empresa”. En aquest sentit ha manifestat que en la decisió arbitral s’indica que ha d’haver 5 persones per centre per substituir situacions excepcionals, com indisposicions, i no es dóna aquesta condició. També es va dir que s’incorporarien 25 persones globalment, cosa que no s’ha produït. Tampoc es donen els casos de paritat en els centres, afirmen.
El malestar dels treballadors en relació al laude és gran. Expliquen que la decisió adoptada per Marcos Peña consisteix en “un cortapega de la mediació de la Generalitat, però empitjorant el seu contingut”, explica una sindicalista. Així, en la mediació es parla d’un increment de 200 euros per persona i mes, més l’IPC anual, i en el laude s’ha tret l’apartat del manteniment del poder adquisitiu.

Conflicte viu


La decisió dels treballadors que han participat en l’assemblea manté viu el conflicte, tot i que les aturades podrien desconvocar-si s’avança en la línia de millorar el que figura en el laude. En aquest sentit, la decisió de l’assemblea ha estat intentar la mediació a partir d’aquest dimecres amb la idea d’evitar l’atur, que es realitzaria si no hi ha millora a partir del 6 d’octubre.


La vaga es convoca tot i l’existència del laude arbitral amb el qual es pretenia donar per tancat el conflicte. Durant bona part del mes d’agost els operaris d’Eulen a l’aeroport barceloní del Prat, van realitzar una vaga que va causar grans cues a la instal·lació i que va suposar que finalment el Govern desplacés a la Guàrdia Civil, que des de llavors supervisa la feina dels operaris d’Eulen.
L’aplicació del laude sempre va comptar amb l’oposició dels treballadors. En aquest sentit el comitè de vaga va aprovar diumenge passat de presentar una denúncia davant la sala tercera del Tribunal Suprem per considerar la decisió judicial com anticonstitucional. El que si ha fet l’assemblea d’aquest dilluns ha estat desconvocar la vaga del 8 de setembre.


 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*