Tercera jornada de vaga del sector del taxi a Barcelona contra les plataformes Uber i Cabify

Més de 2.500 taxistes es desplaçaran fins a Madrid o s’espera que hi hagi una manifestació de 20.000 conductors fins al Congrés dels diputats

Redacció
 
 
 
Els taxistes a la sortida de la manifestació ap al Parlament foto: ROBERT BONET

Els taxistes a la sortida de la manifestació cap al Parlament foto: ROBERT BONET

Després de la vaga de metro el transport públic a Barcelona patirà aquest dimarts una nova mobilització. Els taxistes han anunciat una aturada per protestar contra la implantació de les empreses Uber i Cabify.

A la capital de Catalunya només circularan els taxis dedicats al servei dels hospitals públics o per acompanyar malalts que tinguin dificultats de mobilitat. Aquests viatges els organitzadors de l’aturada els faran de franc.

Els taxistes, liderats pel sindicat Elite, han fet dues jornades de vaga reclamant que es compleixi la llei que fixa que les empreses que lloguen vehicles amb conductor, la denominada llicència VTC. La norma diu que només pot circular un cotxe de les característiques esmentades per cada 30 taxis, i això, afirmen els dirigents del sindicat, no es compleix actualment.

A més de l’aturada, es calcula que uns 2.500 conductors es desplaçaran a Madrid en més de 500 vehicles que sortiran de Barcelona. A la capital espanyola s’ha convocat per dimarts el que en diuen «la mare de totes les manifestacions», que podria concentrar fins a 20.000 professionals del sector.

Si la marxa no aconsegueix moure la voluntat del govern central, els taxistes d’arreu de l’Estat espanyol han pactat una protesta el 29 de juny a cada capital autonòmica i després, si no canvia la posició oficial, una vaga indefinida a partir del 31 de juliol, quan comencen les vacances d’estiu.

Els taxistes confien que a partir de les recomanacions de l’advocat general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) de l’11 de maig passat, les empreses Uber i Cabify ha rebut un cop important, encara que falta que es ratifiqui la sentència.

A Madrid els taxistes d’arreu d’Espanya es concentraran per iniciar una marxa des d’Atocha fins al Congrés dels diputats. Les organitzacions de taxistes Elite i Fedetaxi consideren que el govern espanyol està sent còmplice de la substitució del model de transport públic que significa el taxi per un altre model basat en la privatització. En aquest sentit recorden que les dues plataformes: Uber i Cabify estan disponibles a Madrid i no a Barcelona.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*