“Si la planta de Montcada de TE connectivity és la número 1 en rendibilitat del grup perquè s’emporten la producció a Alemanya”?

Els treballadors de l'antiga Tyco electrònics de la factoria vallesana segueixen massivament la vaga contra l'anunciada reducció de 101 treballadores i treballadors que vol aplicar la multinacional

Tomeu Ferrer
 
 
 
Els treballadors han assistit a una assemblea multitudinària a les portes de la fàbrica de Montcada foto: CCOO

Els treballadors han assistit a una assemblea multitudinària a les portes de la fàbrica de Montcada foto: CCOO

“No s’entén que es vulguin endur part de la producció que fem a Montcada quan la nostra planta ocupa el número 1 mundial diversos paràmetres com són qualitat o rendibilitat, segons els paràmetres establerts per la multinacional”. Això ho explica Pedro Prieto, delegat de TE connectivity (antiga Tyco Electronics), que dijous, 26 de setembre ha viscut una vaga gairebé total en la factoria de Montcada i Reixac amb la qual els treballadors han mostrat la seva oposició a l’Expedient de Reducció d’Ocupació (ERO), que suposaria, de tirar endavant un total de 101 acomiadaments en una plantilla que no arriba a les 430 persones.

TE connectivity produeix a Montcada terminals de connexió elèctrica per a automòbils. La direcció del grup quan va anunciar l’expedient el va justificar perquè una part de la producció que es fa a la planta catalana la val deslocalitzar a la Xina. L’argument és estar a prop dels futurs clients en un moment en què es considera que el mercat asiàtic serà un dels que experimentarà la màxima expansió. Ara bé, el que no ha publicitat amb el mateix èmfasi la multinacional és a explicar que una altra part de la producció marxarà cap a fàbriques alemanyes. I aquí és on els treballadors de la fàbrica catalana pensen plantar cara, perquè no entenen que si aquesta factoria era la número 1 en rendibilitat i en altres paràmetres usats internament per la companyia per fomentar la competitivitat entre plantes, ara aquest barem no sigui pres en consideració per reduir la major part de la retallada de personal, explica Prieto.

La major part de les baixes de personal afecten l’àrea de producció, encara que en la documentació facilitada al comitè d’empresa també es recull una part de la reducció també podria afectar l’àrea administrativa que es voldria deslocalitzar a una fàbrica polonesa.

En l’assemblea multitudinària celebrada a la tarda de dijous els treballadors han decidit mantenir les mobilitzacions. Així, si dimarts vinent, 1 d’octubre, la direcció de l’empresa no canviar la seva posició de reduir 101 llocs de treball, el dijous 3 d’octubre es tornaria a aturar la factoria. No obstant això, el mandat dels treballadors també està obert a aturar la vaga si l’empresa canvia la seva posició actual.

Globalment, l’empresa compta amb 80.000 empleats, dels quals més de 8.000 són enginyers. La companyia està present en 140 països.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*