Segona jornada de vaga indefinida dels treballadors d’Iberboard a Alcover

L'aturada és total, segons els convocants, això pot afectar el generador i pot posar en perill la producció de tinta causant pèrdues a la companyia

Redacció
 
 
 
Els treballadors d'Iberboard fan guàrdia a la porta de la fàbrica foto: CGT

Els treballadors d’Iberboard fan guàrdia a la porta de la fàbrica foto: CGT

Els treballadors de l’empresa Iberboard, situada al municipi d’Alcover, a l’Alt Camp, estan en vaga indefinida. El seguiment de la protesta és gairebé unànime, segons el sindicat CGT. Els motius de la protesta laboral són la suma de molts conflictes. Entre aquests hi ha endarreriment en el pagament de salaris, incompliment dels pagaments inclosos en el conveni i el no pagament d’hores extres als operaris.

L’empresa produeix plaques de cartró i plàstic. Un dels efectes de la vaga és que el cogenerador s’ha aturat, cosa que pot fer que la tinta se solidifiqui, cosa que suposaria pèrdues importants per a l’empresa, afirmen els treballadors. La vaga té un ampli seguiment. En aquest sentit, en la primera jornada només va entrar al local de producció l’operari que es cuida de fer les nòmines.

La previsió dels empleats és que almenys les aturades durin una setmana. En aquest sentit, denuncien que la direcció de la companyia estaria intentant boicotejar la protesta contractant altres treballadors a partir d’Empreses de Treball Temporal (ETT). A més, asseguren que alguns operaris han rebut amenaces per evitar que abandonin els seus llocs de treball.

El malestar de la plantilla s’explica pel fet que des de juny passat s’han produït alguns acomiadaments. També a partir de l’estiu Iberboard va presentar un ERTO (Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació) de suspensió de la producció fins al mes de desembre d’enguany. Ara bé, això no implica que l’empresa tingui una mala situació, si s’escolta els sindicalistes. En aquest sentit els sindicalistes expliquen que només durant l’agost es van fer més de 900 hores extres que l’empresa no hauria pagat. Aquesta pràctica és incompatible amb l’ERTO.

L’empresa està especialitzada en cartó reciclat i reciclable 100%, especialment en làmines de cartró, marqueteria, estutxs, caixes, entre d’altres, la fàbrica exportadora a diversos països europeus, nord-americans, el Marroc i l’orient màxim.

Part dels endarreriments que l’empresa no tenia en compte corresponien precisament a l’anterior propietari –entre els anys 2014 i 2016– i, ara mateix, hi ha quatre conflictes col·lectius en els jutjats. Entre les demandes laborals també hi ha la millora de les condicions de seguretat amb les els empleats treballen.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*