El programa #CrediBadalona permet crear 40 llocs de treball a la ciutat amb una subvenció de 270.000 euros

Els fons procedeixen del programa dotat amb fons del pressupost participatiu que es va votar a la ciutat

Redacció
 
 
 
L'alcaldessa, Dolors Camats, i el regidor Àlex Mañas, escolten l'exposició d'un dels projectes foto: Ajuntament de Barcelona

L’alcaldessa, Dolors Camats, i el regidor Àlex Mañas, escolten l’exposició d’un dels projectes foto: Ajuntament de Barcelona

El programa #CrediBadalona, creat de manera conjunta entre l’Ajuntament de Badalona i Acció Solidària Contra l’Atur (ASCA), ha creat 40 llocs de treball estables en la seva primera edició. En conjunt, 14 projectes de Badalona han rebut un ajut municipal en forma de microcrèdit sense interessos que els ha permès engegar un nou negoci o consolidar una iniciativa ja existent.

Cal recordar que la iniciativa #CreditBadalona està dotada de 270.000 euros del pressupost participatiu que va ser decidit per la ciutadania de Badalona per a generar ocupació a la ciutat. Els fons aportats per l’Ajuntament de Badalona han estat gestionats per la fundació privada Acció Solidària Contra l’Atur.

Fins a la fi del procés, s’han seguit diverses passes. Al juliol es van seleccionar un total de 41 sol·licituds d’ajuda, que es van valorar en 475.000 euros. Després s’ha fet un procés de selecció de les peticions per a la concessió dels crèdits a empreses o projectes d’empreses. En aquest procés s’han analitzat els plans d’empresa, amb l’ajut dels tècnics municipals de la Unitat de Foment Empresarial, s’han realitzat entrevistes per valorar les aptituds dels projectes i s’han ponderat altres factors com ara, principalment, la creació d’ocupació, assegura l’ajuntament de Badalona.

Una de les característiques clau del programa és que els crèdits concedits tenen un interès zero per als beneficiaris, tot seguint la pràctica que des de fa molts anys ha posat en marxa ASCA.

Precisament, Oriol Romances, president d’Acció Solidària Contra l’Atur ha agraït a l’Ajuntament de Badalona la confiança en la fundació per realitzar aquest projecte. “Ha estat un goig poder treballar a Badalona, és una experiència que volem repetir” ha explicat.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*