La plantilla de El Periódico manté la vaga que pot fer que per segon dia no arribi als quioscos

El diari Sport finalment es va editar en una versió de 40 pàgines que els seus treballadors consideren de qualitat inferior a l’habitual

Redacció
 
 
 
Assemblea davant les portes de la redacció de El Periódico i l'Sport foto: Tomeu Ferrer

Assemblea davant les portes de la redacció de El Periódico i l’Sport foto: Tomeu Ferrer

El conflicte laboral al grup Zeta segueix viu. Després de la primera jornada de vaga convocada pels treballadors de El Periódico i del diari esportiu Sport, el resultat ha estat que el primer no ha arribat als quioscos mentre que el segon sí que ho ha fet en una edició de 40 pàgines. De fet es calcula que entre directius i treballadors que no han seguit la vaga hi han treballat unes 15 persones. El comitè de l’Sport ha demanat perdó per la baixa qualitat del diari.

La segona jornada de vaga segueix la mateixa tònica que la primera. Fonts del comitè d’empresa del Periódico afirmen que només han entrat a treballar al diari el director i cinc membres de l’equip de direcció. La resta segueix manifestant-se al carrer davant la redacció.

Solidaritat de la professió

Des que va començar el conflicte els treballadors han apel·lat a la solidaritat de la resta de la professió afirmant que el cas va més enllà de la simple retallada de salaris, té a veure, afirmen, amb el dret de la ciutadania a rebre informació veraç i contrastada. En aquest sentit han demanat que els col·laboradors d’opinió dels dos rotatius s’afegeixin a la protesta. Cal recordar que el primer dia de la vaga els treballadors van rebre el suport dels secretaris generals de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco i de la UGT de Catalunya, Camil Ros. També hi van ser present el secretari general de la UGT d’Espanya, Josep Maria Àlvarez. A més, sindicats com la USOC, CGT, el Sindicat de Periodistes, o la Intersindical_CSC han estat presents a les concentracions o han emès comunicats de suport.

La vaga que inicia el seu segon dia, en durarà cinc al Periódico i acaba avui al diari Sport. Els treballadors van decidir aturar la producció com a resposta a la decisió unilateral de l’empresa de retallar els salaris un 16%. Els treballadors sortien d’un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO), que els havia suposat un esforç important i que havia implicat també una reducció salarial d’un 9% de mitjana.

La nova retallada del 16% s’aplica només al personal en conveni. Això fa que els directius que no es regeixen per aquest acord no tinguin, que se sàpiga, cap reducció de sou, ni a El Periódico ni a l’Sport.

 

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*