El personal d’Iberia de l’Aeroport del Prat convoca vagues pels volts de Nadal

Els operaris es queixen que l'empresa els sobrecarrega de feina per manca de personal. Concretament diuen que la companyia aèria els deu 7.000 hores de descans

Redacció
 
 
 
TErminal T1 de l'Aeroport del Prat foto: Aitor Agirregabiria

Terminal T1 de l’Aeroport del Prat foto: Aitor Agirregabiria

Els treballadors d’Iberia a l’Aeroport de Barcelona han convocat vaga just abans de Nadal, segons el sindicat UGT de Catalunya. La protesta es convoca vaga els dies 21, 22, 23 i 24 de desembre davant la manca de diàleg de la direcció de l’empresa, afirma el sindicat.

El sindicat considera que les aturades parcials que es faran els dies previs al Nadal es justifiquen per la situació de sobrecàrrega de treball de la plantilla de Barcelona, “que pateix de manca de personal per cobrir les necessitats reals, així com pels incompliments sistemàtics dels acords pactats amb els sindicats per part de la direcció”.

Iberia, que forma part d’International Airlines Group (IAG) té al hub de Barcelona com  un dels més importants del conglomerat  a l’Estat espanyol. Els treballadors continuen esperant un pla industrial per al seu aeroport que contempli la contractació necessària per solucionar la sobrecàrrega de treball de la plantilla del Prat. En aquest sentit, L’empresa deu més de 7.000 hores de descans a la plantilla en devolució de dies, que no pot realitzar per manca de personal.

El comitè d’empresa del centre va decidir passar a l’ofensiva el 4 de desembre passat. La decisió consisteix a a  convocar aturades intermitents de quatre hores en diferents franges horàries durant els quatre dies de vaga, amb la intenció de convèncer la direcció d’Iberia de la necessitat de seure a negociar amb els treballadors catalans de la companyia a Barcelona.

Cal recordar que l’aeroport de Barcelona ha passat enguany  un dels estius  amb més tensió fruit del creixement de Vueling, companyia del grup AIG. En aquest període la plantilla va fer tot l’exigible per treure endavant la feina corresponent a l’escala, afirma la UGT. Ara, però, espera una resposta de la direcció reconeixent el seu esforç, contractant més personal i reorganitzant el sistema per adequar-lo a la realitat laboral.

Tot i l’anunci de la vaga, la pretensió dels més de 2.000 treballadores i treballadores directes convocats a la vaga – que realitzen tot el procés de handling i manteniment aeronàutic d’Iberia – és esgotar totes les vies possibles de diàleg i negociació amb l’empresa abans d’arribar a les aturades.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*