Per a CCOO l’augment de l’afiliació a la Seguretat Social no amaga que la reducció de l’atur perd força respecte a 2018

La construcció és l'únic sector productiu que mostra activitat important i que no ha registrat a l'octubre una pèrdua de llocs de treball

Redacció
 
 
 
Oficina de Treball de la Generalitat

L’acompanyament personalitzat durant el procés de recerca de feina és de gran ajuda per prevenir malalties mentals entre les persones aturades.

Comissions Obreres de Catalunya considera que tot i que en el mes d’octubre ha millorat l’afiliació a la Seguretat Social, amb 9.666 afiliats més respecte a setembre i 73.698 més que l’octubre de l’any passat, la reducció de l’atur que es registra, mostra un ritme cada cop més baix.

El mes d’octubre de 2019 deixa una xifra de 387.267 persones registrades com a aturades a les oficines del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), cosa que significa una reducció interanual de l’1% (3.930 aturats i aturades registrats menys que fa un any). A Espanya són 3.177.659 les persones que romanen desocupades, amb una reducció del 2,4%.

El sindicat constata que es redueix l’atur a tots els sectors d’activitat respecte el 2018, destacant el cas de la construcció, que ho ha fet amb una intensitat força superior a la resta. Aquest mateix sector és l’únic que aconsegueix reduir l’atur respecte el mes de setembre.

Un altre aspecte que destaca CCOO és que “continua l’abús de la contractació temporal en detriment de la indefinida, fet que comporta un augment de la precarització de les condicions de treball de la població treballadora”.

Alternativa sindical

CCOO considera que calen més recursos per a polítiques actives d’ocupació adreçades especialment a persones aturades de llarga durada i per combatre el preocupant atur femení i juvenil.És inadmissible, afirma,  que augmenti la rotació laboral sobretot en dones i joves.

-Denuncia un augment injustificat de la temporalitat en detriment de la contractació estable.

-Defensa més inversió pública per potenciar sectors productius que generin estabilitat i ocupacions d’alt valor afegit, així com una dotació específica per al Pacte Nacional per a la Indústria (PNI). Només enfortint el teixit productiu tindrem ocupació de qualitat.

-Defensa també un nou model productiu basat en ocupació de qualitat, estable i amb garanties, en sectors que, com l’industrial, aportin valor afegit, innovadors i competitius. No podem acceptar el patró de creixement pel que se segueix apostant, per inestable i vulnerable a futures crisis.

-Es reafirma en l’exigència al Govern de la necessitat de derogar la Reforma Laboral per garantir els drets de les persones treballadores, afavorir l’estabilitat i combatre inestabilitat laboral a través del diàleg social.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*