Nova jornada de vaga parcial dels treballadors d’Endesa

Els empleats s’oposen a la proposta de nou conveni que suposa reduir drets laborals, econòmics i socials, segons els sindicats

Redacció
 
 
 

La plantilla d’Endesa farà dimarts, 18 de desembre, la segona de les aturades previstes als centres de treball del grup a tot l’Estat Els treballadors i les treballadores de Catalunya faran aturades d’11,30 a 12 hores davant de tots els centres de treball, protestes que es repetiran els dies 9, 15, 22 i 29 de gener de 2019.

El juny de 2017, la direcció d’Endesa va denunciar el IV Conveni Col·lectiu Marc d’Endesa. A la Comissió Negociadora creada per a la negociació del V Conveni, la direcció va fer una proposta que té com a únic objectiu, reduir drets laborals, econòmics i socials dels treballadors i les treballadores que conformen la plantilla d’Endesa, segons UGT.

Això passa, mentre l’empresa obté excel·lents beneficis, que -atenent la política establerta pel Consell d’Administració- són repartits 100% en dividends, diu el sindicat. Els resultats provenen principalment de la reducció de costos, i en gran mesura dels costos laborals, i d’una reducció dràstica i continuada d’inversions que provoca el desmantellament progressiu de la companyia.

Al llarg de tot el temps de negociació, aprofitant la reforma laboral, la direcció d’Endesa  pràcticament no s’ha mogut de les seves posicions inicials, atenent les exigències dels propietaris de la companyia, la italiana ENEL.

Aprofitant la regulació laboral actual, aquest desembre finalitza el període de vigència del Conveni. Un temps que s’ha caracteritzat pel xantatge continu a la representació social.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*