S’ha mort l’històric sindicalista de CCOO de Catalunya, Salvador López

El dirigent sindical havia liderat les federacions tèxtil i química i més tard va estar a la direcció de la federació d'indústria

Redacció
 
 
 
Salvador López dirigent de CCOO‌ del sector químic

Salvador López dirigent de CCOO‌ del sector químic

L’històric sindicalista del sector químic, Salvador López s’ha mort després d’una llarga malaltia, segons han informat fonts del seu sindicat de tota la vida, CCOO‌ de Catalunya.

El sindicat de Comissions Obreres de Catalunya ha emès un comunicat en el qual lamenta profundament la mort del  sindicalista. “El Salva ha estat un referent en el món de la química i el tèxtil. Des del llunyà any 1976 en què va ser escollit per primer cop com a representant dels seus companys i companyes en una comissió de treballadors de l’empresa farmacèutica on treballava, el Salva no va abandonar mai el seu compromís en la defensa dels drets laborals i socials dels treballadors i les treballadores”, diu el sindicat.

Aquest sindicalista d’origen gallec, però català d’adopció, va tenir diferents responsabilitats sindicals a CCOO on va ser durant uns quants anys secretari general de la federació d’indústries tèxtils i químiques, la antiga FITEQA, i va ser membre del Consell Nacional de CCOO de Catalunya. Després de la fusió amb la federació Siderometal·lúrgica i la creació de la Federació d’Indústria, el Salva López va formar part de la Comissió Executiva de la federació estatal. “Mai oblidarem la seva empremta com sindicalista i sobretot com a persona”.

López era molt conegut entre els periodistes que fan informació laboral. Sempre atenia les consultes i sempre tenia un moment per aclarir qualsevol dubte sobre el seu àmbit d’actuació.

El sindicat informa que la vetlla de Salvador López, La vetlla tindrà lloc al Tanatori de les Corts de Barcelona ( Avda Joan XXIII de Barcelona) a partir de  diumenge 4 a les 18.15 hores. El funeral tindrà lloc el dilluns 5 de novembre, a les 16.15 hores.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*