Mobilitzacions al grup de sanitat privada Quirón-Salud per ‘l’incompliment del conveni’

El comitè convoca concentracions que comencen el 8 de febrer a les 12:30. Al seu torn, CGT anuncia vaga indefinida a partir del 21 d'aquest mes

Redacció
 
 
 
Instal·lacions d'un centre de Quirón Salut : foto Quirónsalut

Instal·lacions d’un centre de QuirónSalud : foto Quirónsalud

L’incompliment del conveni col·lectiu de la multinacional del sector sanitari privat Quirón-Salud, propietària entre altres de les clíniques Quirón, ha causat malestar entre els treballadors. Els sindicats amb presència en aquest conglomerat han convocat diverses mobilitzacions que comencen amb una concentració que es farà dimecres, 8 de febrer a les 12,30 davant la porta principal de l’hospital universitari Dexeus. Les forces sindicals presents al comitè d’empresa (CCOO, UGT i CGT) consideren aquesta acció com el tret de sortida de diverses accions reivindicatives.

Segons una nota feta pública per UGT, l’empresa ha decidit de manera unilateral suprimir conceptes consolidats en nòmina del pagament, amb caràcter retroactiu, dels increments pactats en el marc de la negociació del conveni.

UGT i CCOO convoquen el personal del grup a diverses accions per mostrar a l’opinió pública el seu malestar. La previsió és que hi hagi demostracions públiques
Dimecres 8 de febrer, de 12:30 a 16:30 h a l’Hospital Dexeus

·         Dimecres 15 de febrer, de 12:30 a 16:30 h a l’Hospital Teknon

·         Dimecres 22 de febrer, de 12:30 a 16:30 h a l’Hospital Quirón

·         Dimecres 1 de març de 12:30 a 16:30 h a l’Hospital El Pilar.
Totes les instal·lacions formen part del grup IDC, que coincidint amb les retallades experimentades a la sanitat pública ha obtingut una posició important en el mercat de la sanitat privada a Catalunya i especialment a Barcelona.

CGT convoca : vaga indefinida a partir del 21 de febrer

Per la seva banda, CGT a més de convocar a la concentració d’aquest dimecres, té una altra programació. La central de tradició anarcosindicalista planteja fer vaga indefinida a partir del 21 de febrer a l’inici del torn de nit dels hospitals Quirón, Barcelona; Dexeus i el Pilar.

Per a la CGT la situació que es viu al grup Quironsalud és crítica. La xifra en un 25% d’eventualitat entre les plantilles; un 10% de contractes temporals que “l’empresa utilitza al seu capritx” i un 15% de prolongació de jornades que “ni es declaren ni es paguen”. A més, els treballadors critiquen el fet que els serveis mèdics que assumeixen les clíniques del grup són equivalents als dels grans hospitals de la xarxa pública, però “però les condicions i càrregues laborals, la jornada anual i el salari estan a anys llum”.

Al centre Dexeus hi ha uns 400 treballadors sanitaris que atenen 150 llits; a Quirón, hi ha 500 treballadors i 190 llits i a la clínica El Pilar, 300 treballadors i 160 llits.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*