Mobilitzacions de treballadors del grup Amplifon i GAES contra els 188 acomiadaments anunciats

La reducció de personal afectaria greument a la producció que se centra a Catalunya, mentre la de les botigues s'estén per tot l'Estat espanyol

Redacció
 
 
 
Protesta de treballadors contra l'ERO del grup GAES foto: CCOO

Protesta de treballadors contra l’ERO del grup GAES foto: CCOO

Els treballadors i treballadores del grup Amplifon, més conegut perquè fabrica els productes que es comercialitzen amb la marca GAES, es manifesten contra els efectes de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO), que pot suposar la supressió del 65% de la seva plantilla. Durant la tarda de dijous, 26 de setembre, CCOO ha convocat una concentració al carrer de Casp de Barcelona on hi ha una de les botigues del grup.

Segons la documentació facilitada als representants dels treballadors, d’Amplifon la retallada afectaria 98 persones i en el cas de Microson a 90 treballadors i treballadores. Aquesta darrera xifra representa una gran destrucció d’ocupació del grup, cosa que podria posar en risc l’activitat productiva a Espanya, segons indica CCOO. Cal recordar que Microson produeix molts dels aparells per a la sordesa, mentre que Amplifon és l’empresa que  gestiona les botigues que venen els productes amb la marca GAES. Per tant, la reducció d’Amplifon se centraria en la producció que es fa a Catalunya, mentre que la que correspon a Amplifon afectaria el conjunt de les botigues que el grup té a l’Estat espanyol, segons fonts de la Federació de Serveis de CCOO.

Buscar alternatives

Els sindicats han respost a la proposta de reducció de personal amb dues actuacions. La primera són les mobilitzacions que han començat en defensa de tots els llocs de treball i la segona és instar la direcció del grup a buscar alternatives que evitin la pèrdua d’ocupació a les dues empreses del grup.

Microson forma part del Grup Amplifon (antiga GAES), té una plantilla a Catalunya de 140 treballadors i treballadores i la seva activitat principal és la recerca, el disseny i la fabricació d’audiòfons i proteccions auditives.

Amplifon és un grup italià que el 2018 va comprar l’antiga GAES per 528 milions d’euros amb la intenció de crear el grup líder mundial en centres auditius.

El grup compta amb 2.000 treballadors a Espanya repartits en la seva filial Amplifon Ibèrica i Microson.

Per la seva banda, l’antiga GAES va obtenir el 2017 una facturació de 204 milions, comptava amb 1.800 treballadors i 600 punts de venda repartits per Espanya, Portugal, Andorra, Argentina, Xile, Equador, Panamà, Colòmbia i Mèxic. Per la seva banda, Amplifon compta actualment amb una facturació que ronda els 1.260 milions d’euros.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*