La plantilla de TE Connectivity convoca vaga de 24 hores contra la retallada de 100 llocs de treball

L'empresa justifica acomiadar una quarta part dels seus treballadors en el descens de la demanda del sector de l'automòbil, mentre des de la plantilla esrecorda que l'any passat va ser rècord en vendes

Redacció
 
 
 
Imatge del centre productiu de TE Connectivity a Montcada i Reixac foto: CCOO

Centre productiu de TE Connectivity a Montcada i Reixac foto: CCOO

La plantilla de TE Connectivity (antiga Tyco Electronics) ha convocat per aquest dijous, 26 de setembre una jornada de vaga que és el tret de sortida a les mobilitzacions amb les quals mostrarà la seva oposició a la reducció de personal anunciada, que podria arribar al centenar de llocs de treball, de la planta que el grup té a Montcada i Reixac.

La vaga començarà a les 6 h del matí i finalitzarà a les 6 h del divendres 27. Coincidint amb la jornada de vaga els treballadors faran una assemblea a les 12.30 h, davant de la fàbrica (polígon industrial Pla del Coll, carrer de Tordera, 6) per informar de la primera reunió amb l’empresa i decidir les pròximes accions.

Els representants dels treballadors esperaven rebre aquest dimecres, 25 de setembre, la informació i les dades en les quals la direcció de la companyia basa la seva decisió de fer fora una quarta part de la plantilla de la fàbrica de Montcada.  L’empresa ha justificat la seva dura decisió en el fet que la companyia treballa al servei d’empreses del sector de l’automòbil i els últims mesos les vendes de cotxes han patit una davallada.

Els treballadors han manifestat el seu malestar per l’anunciada retallada que es justificaria per la reducció de la demanda. En aquest sentit recorden que l’exercici anterior va ser un dels més profitosos pel que fa a resultats econòmics.

TE connectivity produeix components per al sector de l’automòbil. Aquest àmbit estudia la situació actual en la qual es preveuen dificultats fruit de la guerra comercial entre els Estats Units i la Xina i també pel canvi estructural fruit de la irrupció del cotxe elèctric, que canvia el paradigma que afecta els productors de peces i recanvis.

Globalment, l’empresa compta amb 80.000 empleats, dels quals més de 8.000 són enginyers. La companyia està present en 140 països.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*