Milers de catalans es desplacen a Madrid per participar en la segona Marxa de la Dignitat

Els organitzadors han reforçat les mesures de seguretat i protecció per evitar que es repeteixin aldarulls com els de l'any passat dels quals acusen a provocadors que van intentar rebentar la manifestació

Redacció
 
 
 
Manifestació a Barcelona de Marxa de la dignitat  foto: En lluita

Manifestació a Barcelona de Marxa de la dignitat foto: En lluita

Diversos milers de catalans participaran aquest dissabte a Madrid a la marxa per la Dignitat. En el moment d’escriure aquesta informació els organitzadors tenien compromesa la participació d’almenys 25 autocars procedents de diferents indrets del Principat, segons ha explicat Luís Blanco de l’organització catalana. «La xifra no la podem precisar, perquè ens consta que hi ha molta gent que es desplaça fins a Madrid en transport particular o en tren», ha explicat.

Els catalans formaran part de la columna nord est, que sortirà del barri madrileny de San Blas i pretén arribar al punt de concentració amb les altres set columnes a la plaça de Colón a la capital espanyola. Junt amb els manifestants catalans en l’esmentada columna hi aniran els contingents d’Aragó, Navarra, Guadalajara i dels barris madrilenys més acostats.

La marxa per la dignitat se celebra per segon any consecutiu. En la seva organització hi tenen un pes important organitzacions sindicals com Intersindical Alternativa de Catalunya, la Confederació General del Treball (CGT), Esquerra Sindical, Cobas i les Plataformes d’Afectats per la Hipoteca (PAH), entre altres. A més agrupa a organitzacions populars com les Marees de pensionistes o la coordinadora d’aturats i de grups dels Iaioflautas. En el vessant polític hi ha Esquerra Unida i Alternativa, Barcelona en Comú, Podem i Cup, entre altres. No obstant això, els organitzadors volen que el protagonisme el tinguin les organitzacions populars.

Aquest any, els organitzadors de la marxa han previst un fort grup de protecció de la manifestació. També han organitzat amb molta cura la participació. Ho fan per evitar que es repeteixi el que va passar l’any passat quan el 22 de març es van produir forts aldarulls al centre de Madrid. Aquests disturbis, segons explica Blanco, van ser provocats per grups d’encaputxats que «baixaven pel carrer Gènova i que van possibilitar que la policia intervingués de forma molt violenta». Per aquest motiu hi ha presentada una querella contra la delegada del Govern central a Madrid, la candidata del PP a la comunitat, Cristina Cifuentes, i els caps policials que comandaven aquell dia el desplegament a la capital espanyola.

Darrere de l’organització de les marxes per la dignitat hi ha la idea de molts dels seus organitzadors de fer possible que es creï un pol social crític i radical en defensa dels principis amb què es va convocar originalment, la defensa del Pa, el treball, la vivenda i la dignitat».

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*