Més de 5.000 treballadors han estat afectats a Catalunya per ERO d’extinció, segons la UGT

El sindicat de tradició socialista denúncia que les reduccions de personal afecten especialment la indústria i concretament els sectors de l'automoció i la química

Redacció
 
 
 
Concentració dels treballadors de MonPa a Barcelona foto: Tomeu Ferrer

Concentració dels treballadors de MonPa a Barcelona foto: Tomeu Ferrer

UGT de Catalunya ha mostrat la seva preocupació davant l’increment d’Expedients de Regulació d’Ocupació (ERO), d’extinció de llocs de treball registrats des de principi d’any. La xifra, que recull només els expedients en els quals ha participat la federació d’indústria del sindicat (FICA Catalunya, és de 5.000 treballadors. No obstant això, el sindicat creu que malauradament la quantitat creixerà, perquè no estan comptabilitzats els treballadors i treballadores que tenen oberts expedients, com els d’empreses com Prysmian o TE Connectivity.

Segons les dades aportades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), referides a Catalunya, la xifra de treballadors de la indústria que en l’àmbit estatal van perdre el seu lloc de feina en el primer semestre de 2019 va ser un 82% superior a la del mateix període de 2018, i que Catalunya ha estat la comunitat autònoma més afectada.

Tant a Catalunya com a l’Estat espanyol, Els sectors de major afectació de pèrdua d’ocupació són els sectors de l’automoció i el sector químic.

Amb les xifres obtingudes, el sindicat considera que es demostra que existeix una desacceleració econòmica i ens fa més ferms a l’hora d’exigir la immediata derogació de la reforma laboral, que fa que sigui molt més fàcil acomiadar treballadors que utilitzar la via de la flexibilitat internat.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*