Principi d’acord en l’ERO de Serviaide amb recol·locacions, i prejubilacions que redueixen els efectes de la retallada de plantilla

Les indemnitzacions se situen en 51 dies per any de treball, els afectats podran després treballar en les empreses que assumiran la feina que fa actualment Serviaide mentre les prejubilacions, del 80% del salari, afectaran la franja d'edat de 55 a 63 anys

Tomeu Ferrer
 
 
 
Concentració dels treballadors de Serviaide a les portes del grup assegurador Zurich foto: CCOO

Concentració dels treballadors de Serviaide a les portes del grup assegurador Zurich foto: CCOO

Després de gairebé onze hores de negociació s’ha arribat a un principi d’acord en el conflicte causat per la reducció de personal a l’empresa Serviaide, del grup assegurador Zurich. La solució s’haurà de votar per l’assemblea de treballadors durant dissabte, segons ha pogut saber Diari del Treball de fonts coneixedores de la negociació. Abans s’havien acostat posicions, segons va avançar aquesta publicació.

Inicialment la intenció anunciada per la companyia era reduir la plantilla en 224 persones d’un total de 270. Això, després de les mobilitzacions realitzades i de la negociació oberta amb el grup Zurich ha variat de manera important.

Uns 70 llocs de treball quedaran distribuïts entre els que quedaran a Serviaide, (la majoria), els que passaran a altres empreses del grup assegurador Zurich i altres que es recol·locaran a l’empresa Join Venture (filial de Banc Sabadell).

Serviaide negociadors ccoo

Equip negociador  CCOO de l’ERO de Serviaide

Uns altres 85 llocs de treball es recol·locaran a empreses proveïdores de Zurich algunes de les quals assumirien la tasca de Serviaide. La idea és que 55 dels treballadors vagin al Reial Automòbil Club (RACC), i altres 20 a la societat Home Serve. En tots els casos els treballadors sortirien prèviament de Serviaide havent cobrat del 100%‌ de la indemnització pactada entre empresa i el comitè d’empresa format per CCOO i CGT.

Pel que fa a les indemnitzacions, s’han pactat 51 dies per any treballat amb un límit de 35 mensualitats. La xifra supera el fixat després de la reforma laboral.

També s’han decidit fer prejubilacions que afectarien treballadores i treballadors amb edats superiors als 55 anys. En aquest sentit s’ha acordat un pla que garanteix el 80%‌ del salari fins als 63 anys.

En la negociació s’ha pactat també que aquells casos en què es donin situacions personals especials, denominades en el document, ‘casos sensibles’. En aquest cas quedaria garantida la recol·locació en el nou proveïdor que es farà càrrec de les tasques que fins ara assumeix Serviaide.

Fins ara s’encarrega de gestionar les reclamacions que fan els clients de l’asseguradora. Obren l’expedient corresponent i si, per exemple, cal fer alguna reparació en el domicili del client, es posen en contacte amb els professionals corresponents que es desplacen fins al lloc del sinistre.

Zurich és una de les cent empreses més importants de Catalunya, i va ser una de les 20 van deslocalitzar la seva seu social a Madrid arran de l’1-O. El grup assegurador, que va obrir la seva primera oficina a Barcelona el 1884, té prop de 2.000 treballadors a Espanya i 2,4 milions de clients, que han subscrit uns 3 milions de pòlisses.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*