Treball denuncia a Fiscalia una empresa que ocupava 52 treballadores sense haver-les donat d’alta a la Seguretat Social

La societat. que es dedica a l’atenció domiciliària i treballa en les comarques del Bages i el Berguedà, hauria comès presumptament irregularitats que podrien suposar penes de presó

Redacció
 
 
 
L'empresa denunciava es dedicava a l'atenció domiciliària a la Catalunya Central foto: I-Stock

Catalunya Central foto: I-Stock

El Departament de Treball de la Generalitat ha dut a Fiscalia una empresa que ocupava 52 treballadores sense donar-les d’alta a la Seguretat Social. La societat es dedicava a l’atenció domiciliària a les comarques del Bages i el Berguedà, segons ha informat la Generalitat.

Una inspecció de Treball va descobrir que l’empresa tenia 52 persones treballadores sense estar donades d’alta a la Seguretat Social, de les quals 30 no tenien autorització administrativa per residir ni treballar a l’Estat espanyol; 13 no van ser donades d’alta amb caràcter previ a la prestació, 8 rebien prestacions per desocupació i 1 rebia una prestació per incapacitat permanent.

Treball ha considerat que les infraccions detectades són de caràcter molt greu i constitutives d’un delicte penal. Per això ha traslladat el cas a la Fiscalia per tal que realitzi les actuacions susceptibles de ser iniciades davant d’incompliments d’aquesta gravetat.

Fins a sis anys de presó

El departament de la Generalitat recorda que l’article 311.2 del Codi Penal preveu penes de presó de sis mesos a sis anys i multa de sis a dotze mesos a aquells qui donin ocupació simultàniament a una pluralitat de treballadors sense comunicar la seva alta a la Seguretat Social si el nombre de treballadors afectats és del 25% en el cas d’empreses de més de 100 treballadors, del 50% a empreses de més de 10 i menys de 100, i de la totalitat a empreses d’entre 5 i 10 treballadors.

A banda de posar el cas en coneixement de la Fiscalia, la Inspecció de Treball ha proposat diverses sancions econòmiques, que sumen gairebé 735.000 euros, per matèria d’estrangeria i de Seguretat Social.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*