Manifest del Comitè Confederal de CCOO davant de l’1 O

CCOO de Catalunya respecta la voluntat plural de la seva afiliació en la participació en el referèndum de l'1 d'Octubre

Redacció
 
 
 

El Comitè Confederal de CCOO de Catalunya es referma en la resolució de l’onzè congrés  «Un compromís amb el país i la gent treballadora» aprovada amb més d’un 95% de suport.

Els Estatuts de la Comissió Obrera Nacional de Catalunya expressen el nostre compromís amb el dret d’autodeterminació, que s’ha materialitzat al llarg de la història, i recentment mitjançant la participació en el Pacte pel Dret a Decidir i després en el Pacte
Nacional pel Referèndum. Cal destacar que els Estatuts de la CONC recullen de manera explícita que aquesta organització desenvolupa la seva activitat en els marcs legals i institucionals que decideix democràticament el poble de Catalunya en l’exercici del seu dret a decidir.

Tal i com reflecteix l’enquesta sociològica publicada per la nostra organització en el marc del congrés al mes d’abril, els i les afiliades a CCOO tenen la mateixa pluralitat que el conjunt de la ciutadania catalana. Amb la profunda cultura democràtica que caracteritza CCOO des de la lluita antifranquista fins ara, l’afiliació expressa de manera plural la seva posició davant de l’1-O, tant en la seva voluntat de participació com en el seu sentit del vot.

El Comitè Confederal de CCOO de Catalunya s’enorgulleix de representar aquesta pluralitat, defensa la llibertat de posicionar-se respecte a la participació en l’1 d’octubre, rebutja qualsevol tipus de manifestacions i actituds d’intolerància i es compromet a seguir
treballant per la convivència cívica i el debat democràtic.
Cridem a les institucions i partits polítics que exerceixin la seva responsabilitat i que en el marc polític treballin en la solució al bloqueig democràtic i el conflicte de legitimitats que s’ha produït i que facilitin que el conjunt de la societat catalana se senti interpel·lada a poder exercir el seu dret a decidir l’encaix territorial de Catalunya.

CCOO fa temps que denunciem l’esgotament de l’actual model territorial i la necessitat d’un canvi que, com a resultat d’un ample acord polític, pugui vehicular el dret a decidir del poble de Catalunya.

Rebutgem les reaccions que en tot moment el Govern del Partit Popular ha tingut en aquest procés polític, utilitzant la judicialització en lloc del diàleg i instrumentalitzant el Tribunal Constitucional.

CCOO defensarem les institucions catalanes per garantir les seves competències en el seu exercici de govern.

La Comissió Obrera Nacional de Catalunya defensarà sempre, com ho ha fet des dels seus inicis, el progrés del poble de Catalunya en l’avenç indestriable dels drets socials i dels drets nacionals, i la cohesió social ara més que mai, després d’una profunda crisi que ha afeblit el marc democràtic del nostre país, ha incrementat l’escletxa de les desigualtats socials i ha empitjorat les condicions de vida dels treballadors i treballadores.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*