Amplia incidència de la vaga dels treballadors d’ambulàncies de Girona

Els piquets han fet enrere i denunciaran a inspecció alguns transports de malalts que no complien els requisits del decret de serveis mínims

Tomeu Ferrer
 
 
 
Pancarta reivindicativa de la vaga d'ambulàncies de Girona: foto Lot7 CCOO

Pancarta reivindicativa de la vaga d’ambulàncies de Girona: foto Lot7 CCOO

La primera jornada de la vaga indefinida dels treballadors de les ambulàncies de l’àrea de Girona i el Maresme ha tingut un seguiment del 100% dels treballadors que poden fer l’aturada. Cal recordar que els serveis mínims fixats pel Departament de Treball abasten el 90%, segons indiquen fonts del comitè de vaga. Cal recordar que en les anteriors vagues els serveis mínims eren del 85%.

La protesta afecta l’empresa TSC, adjudicatària del transport sanitari a la demarcació de Girona i al Maresme. Els treballadors reclamen que l’empresa compleixi els termes de les pliques del concurs, que en la seva opinió, se salta la direcció. Un altre dels motius és l’aplicació per part de l’empresa d’un canvi en les categories salarials que fa que els salaris es rebaixin fins a un màxim de 300 euros al més. També es reclamen millores materials i de servei per evitar que la degradació afecti els pacients.

En la primera jornada de vaga s’han produït petits incidents perquè, segons el comitè de vaga, «des de l’Hospital, Josep Trueta, s’han volgut fer passar trasllats ordinaris com a serveis mínims». En concret, han explicat, s’han detectat ambulàncies que havies de moure malalts que sortien de l’hospital gironí cap a altres centres. Aquestes no són considerades feines essencials, en el document de serveis mínims fixat per la Generalitat. Per això, els piquets han revisat tots els moviments d’ambulàncies i han documentat els casos en què es pretenia vulnerar el dret de vaga i es duran els documents a inspecció de treball, afirmen els portaveus dels treballadors. Recordar que els treballadors han deixat fora de la vaga tots els transports urgents.

A més, durant les primeres hores de l’aturada s’han produït desperfectes en alguns vehicles. L’empresa ha elaborat una nota que ha enviat al comitè de vaga responsabilitzant-lo de les accions vandàliques. La resposta de la representació sindical a més de desvincular-se de qualsevol acció incorrecta ha estat indicar a l’empresa: «el primer que ha de fer és denunciar judicialment aquestes pràctiques».

TSC, l’empresa adjudicatària del concurs, és propietat d’un fons d’inversió que té com a principal accionista la família Bonomi, propietària també del parc d’atraccions Port Aventura.
El comitè d’empresa de TSC està format per CCOO, dues organitzacions locals, El Sindi.cat i el Sindicat de Treballadors del Transport Sanitari de Girona (STSG) i UGT

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*