L’ocupació que es crearia amb les hores extres no pagades a Catalunya superaria la plantilla de Seat

Les hores que es ‘regalen’ cada any a les empreses permetrien consolidar 20.670 ocupacions a temps complet a Catalunya i 170.600 a Espanya

Tomeu Ferrer
 
 
 
Treballadors de Seat en la cadena de muntatge: Foto SEAT

Treballadors de Seat en la cadena de muntatge: Foto SEAT

Les hores extres no pagades que es fan a Catalunya permetrien, si es convertissin en ocupacions, crear en un any més llocs de treball dels que té actualment Seat. En concret, segons un estudi fet per CCOO per al conjunt de l’Estat espanyol, les hores no pagades a Catalunya durant l’any superarien de molt la plantilla de Seat, que a Martorell té 12.000 empleats directes.

A Espanya les hores extres fetes però no pagades permetrien crear 170.600 llocs de treball, extrapolant al conjunt de l’any les dades procedents de l’Enquesta de Població Activa.

A Catalunya les hores extres que fan els treballadors i que els empresaris no els paguen suposaven la creació neta de 18.000 llocs de treball, el 2017,  segons l’estudi que anualment fa Comissions. El fet és que per a 2018 el muntant d’hores extres fetes i no pagades a Catalunya s’ha incrementat un 10% i ara, si es convertissin en llocs de treball a temps complet permetrien crear-ne  20.670.

Les hores extres no pagades ni compensades passen del 40% al 46%. Pel que fa a les característiques sectorials de les hores extres no pagades, el 50% d’hores no pagades les realitza el personal tècnic i professionals científics i intel·lectuals. També es destaca que a activitats financeres i assegurances no es paguen el 94% de les hores extres, a les activitats immobiliàries el 89%, i a les activitats professionals, científiques i tècniques, el 86%.

El sindicat ha esbrinat qui fa les hores extres que després no són compensades. El perfil és majoritàriament masculí, un 58,4% d’homes per un 41,6% de dones. I, per contra, el perfil qui fa les hores extres no pagades sobretot és femení, un 54,3% de dones respecte a un 45,7% d’homes, havent canviat aquesta proporció durant la crisi, ja que al 2008 era de 39,4% dones per un 60,6% homes.

Més impacte que l’absentisme

En l’estudi fet per CCOO, el sindicat destaca que les hores extres que no es cobren i que, podem dir, es “regalen” a les empreses, són superiors a les que situa l’absentisme laboral, i a més amb tendència a anar creixent respecte l’any 2017.

Cristina Torre, secretària d’Acció Sindical de CCOO de Catalunya, explica que “actualment hi ha una ofensiva a favor que hi hagi un control de les hores de treball a la jornada laboral. Algunes patronals hi estan molt en contra i amb aquestes dades volem explicar com de necessari és que el treball fet efectivament tingui la seva compensació”.

Crida l’atenció que mentre hi ha molts empresaris no troben interessant que es controlin les hores extres fetes i no pagades, sí que insisteixen a controlar el dit absentisme, en el qual hi inclouen des d’algunes malalties laborals fins al temps d’anar al lavabo.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*