La vaga dels treballadors de Correus, seguida a Catalunya per un 75% dels operaris

Malestar entre els empleats del servei per la darrera oferta del Govern del PSOE, qualificada d’irrisòria per CCOO

Redacció
 
 
 
Concentració de vaguistes de Correos davant l'oficina de Tarragona

Concentració de vaguistes de Correos davant l’oficina de Tarragona

La vaga dels treballadors de correus a Catalunya ha assolit un seguiment del 75% segons l’avaluació feta per CCOO. En concret en el torn de nit la incidència va pujar fins al 85% mentre que en el de matí ha baixat un xic fins a totalitzar el percentatge. En l’àmbit estatal el seguiment ha estat semblant, segons la federació de serveis públics del sindicat.

“El seguiment de la gent és important, tot i que els treballadors estem molt enfadats pel que va passar en la reunió amb els representants del ministeri de Foment, que va consistir a fer una proposta irrisòria”, afirma Alberto J. Pérez, secretari provincial de CCOO de Correos a Barcelona.

Segons el responsable sindical “sorprèn que el nou govern, que criticava durament el que feia l’executiu del Partit Popular quan estava a l’oposició faci el mateix que feien els conservadors”. Matisa, però, que un i altre executius tenen gestos diferents, amb més afabilitat per la banda del PSOE, encara que pel que fa a continguts, l’essència és semblant.

Treballar dissabtes a 2,54 euros l’hora

Per a CCOO, l’elevat suport a aquesta jornada de vaga general indica el rebuig a la política severa de retallades salarials del 9%, de 15.000 llocs de treball fixos i una precarització desmesurada en drets que ha convertit a l’empresa postal pública en pionera de la precarització, amb un 35% d’eventualitat i 22% de temps parcials.

Els sindicats més importants del sector, CCOO, UGT i CSIF, ja anuncien que repetiran les vagues de 24 hores en plena campanya de Nadal, quan es produeix la demanda més gran de distribució d’objectes postals, especialment paquets fruit del comerç electrònic.  Per evitar-ho, la plataforma reivindicativa suposa que ell Govern i la direcció de l’empresa incloguin 15.000 llocs de treball fixos per restaurar els llocs de feina eliminats. A més, la recuperació d’almenys el 9% del poder adquisitiu perdut i la incorporació de fons addicionals per incrementar les nòmines mileuristes i millores de la promoció, la provisió de llocs i drets com la supressió obligatòria de treballar en dissabtes a l’ínfim preu de 2,54 euros l’hora. Aquestes són les línies vermelles que el sindicat apunta com a essencials per a la desactivació del conflicte.

1 Comentari en La vaga dels treballadors de Correus, seguida a Catalunya per un 75% dels operaris

  1. No hi ha serveis mínims???

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*