Les treballadores i treballadors de Justícia de l’administració central protesten contra la mobilitat forçosa

Els empleats públics han reclamat també més mitjans i més personal per poder atendre millor els ciutadans

Redacció
 
 
 
La protesta dels treballados de Justícia ha estat sorollosa foto: Tomeu Ferrer

La protesta dels treballados de Justícia ha estat sorollosa foto: Tomeu Ferrer

Uns dos centenars de treballadors i treballadores de l’Administració central de Justícia s’han concentrat front de la seu de la Subdelegació del Govern central a Barcelona per mostrar el seu enuig davant les darreres propostes de l’executiu que afecten la seva feina.

La protesta formava part de la jornada de vaga convocada pels sindicats més representatius del Ministeri de Justícia. Els treballadors estan en desacord amb la proposició de llei de reforma de la Llei Orgànica del Poder Judicial (LOPJ), aprovada al Congrés dels Diputats, i pendent del vistiplau del Senat.

Concretament, els sindicalistes han protestat contra un seguit de punts que els afecten .

Els aspectes de la norma que susciten més rebuit són:

–       Que 2’unifiquen en un els centres de destinació de cada municipi, i s’aprova la mobilitat forçosa a qualsevol lloc de treball de la mateixa localitat, a criteri del gestor corresponent.

–       Es prohibeix l’increment de plantilla i l’assignació de més mitjans materials, quan es designin jutges de reforç.

–       En cas d’absència que no suposi vacant, la seva substitució transitòria només es produirà si es tracta d’absència de personal titular, però no si l’absència és de personal interí.

–       El personal interí de reforç serà cessat en el termini màxim de 6 mesos.

Per a UGT, a la pràctica això implicarà que “ l’Administració podrà determinar de manera arbitrària quin serà, dins del municipi, el lloc de treball a cada moment, i alhora reduirà dràsticament el nomenament de personal interí, que deixarà llocs sense cobrir i sobrecarregarà de feina la resta de la plantilla”.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*