L’atur creix a Catalunya en 1.205 persones, malgrat el repunt de contractacions que significa l’inici del curs escolar

A l'Estat espanyol l'atur ha crescut en 13.907 persones fins a sumar el nombre de desocupats en 3.079.711 impulsat bàsicament pel sector dels serveis

Redacció
 
 
 
Treballadors davant d'una oficina del SOC, Foto: Barcelona Activa

Treballadors davant d’una oficina del SOC, Foto: Barcelona Activa

El nombre d’aturats registrats a Catalunya ha crescut al setembre en 1.205 persones, fet que suposa un increment del 0,32% i situa el total de desocupats en 372.623.

En comparació amb el mateix mes de l’any passat, el total d’aturats registrats a les oficines del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) s’ha reduït un 2,03%, amb 7.721 aturats menys. La tendència d’aquest setembre és un canvi respecte al 2018, quan va caure l’atur per primer cop en aquest mes des del 2007.

Les primeres consideracions al voltant de les dades confirmen la sensació de refredament de l’economia a Catalunya i a l’Estat espanyol. S’ha de tenir en compte que al setembre es concentren moltes de les contractacions que coincideixen amb l’inici del curs escolar. És una pràctica coneguda que en algunes professions i situacions es dóna de baixa els treballadors al finalitzar el curs i es tornen a contractar els mateixos treballadors i treballadores quan es reprèn el curs escolar.

En l’àmbit estatal l’atur registrat a les oficines dels serveis públics d’ocupació (antic Inem) va pujar en 13.907 desocupats al setembre (+ 0,4%). El volum total d’aturats es va situar en 3.079.711 desocupats, segons ha informat aquest dimarts el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social.

A Espanya, El sector serveis, com passa habitualment en finalitzar la temporada estival, va ser el que més va elevar el nombre d’aturats al setembre, amb un augment de 24.419 desocupats (+ 1,1%), seguit del col·lectiu sense ocupació anterior (9.148 aturats, + 3,5%).

La resta de sectors van experimentar descensos: l’agricultura va perdre 9.601 aturats (-6,7%); la construcció va reduir el nombre d’aturats a 7.599 persones (-2,9%) i la indústria va registrar 2.460 desocupats menys (-0,9%).

Per la seva banda, l’afiliació mitjana a la Seguretat Social va arribar als 19.323.451 ocupats al setembre. Es tracta de la major xifra d’ocupació en aquest mes des que hi ha registres.

Hi haurà ampliació.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*