L’arbitre redueix al 8% la rebaixa salarial del 21% que la direcció del grup Zeta volia aplicar a l’Sport

A El Periódico s’espera que la direcció empresarial faci una oferta de preacord abans per evitar un laude arbitral

Redacció
 
 
 
Assemblea a la redacció de El Periódico foto: comitè El Periódico

Assemblea a la redacció de El Periódico foto: comitè El Periódico

El conflicte laboral que afecta el grup Zeta avança, tot i que la direcció no accepta una negociació directa. Al diari esportiu Sport, després de setmanes de contactes ha hagut d’operar el mediador. La resolució, que s’ha de complir esmena de manera important la primera decisió empresarial. Si la direcció volia aplicar una rebaixa salarial del 21%, només podrà fer-ne una del 8% mentre no es negociï un nou conveni col·lectiu.

On no hi ha una decisió semblant és en el cas de El Periódico. En aquest àmbit, segons el comitè d’empresa, la direcció evita un acord negociat abans que es pronunciï l’autoritat laboral en forma de laude arbitral. Aquest és el resultat de la darrera sessió celebrada el 27 de juny passat. En aquella reunió la direcció s’hauria negat a retornar a la plantilla les rebaixes salarials incorrectament aplicades durant el juny. Tampoc es va definir la direcció del grup davant la petició laboral de què els directius i el màxim accionista, Antonio Asensio, facin un esforç econòmic, per exemple reduint els lloguers que aquest cobra al grup, per trobar una solució al conflicte.

La direcció del grup segueix posant obstacles a un compromís que eviti reduccions salvatges de plantilla i perquè l’estalvi que es produeixi en matèria salarial repercuteixi en la millora de les condicions dels treballadors, a través d’un mecanisme de revisió, segons el comitè d’empresa.

Ara tot depèn de la proposta d’acord que en darrera instància ha dit que farà la direcció de El Periódico per tal d’evitar un laude arbitral. Davant d’això, el comitè ha afirmat que analitzarà si aquesta proposta compleix amb els requisits imprescindibles abans de traslladar-la a l’assemblea. En cas contrari, el laude serà inevitable i pot obrir un nou escenari en què sigui necessari reactivar les mobilitzacions de tot tipus per defensar els llocs de treball i les condicions laborals.

Mentrestant, els col·laboradors del diari han fet arribar a les xarxes socials la seva queixa pels retards en el cobrament de la seva tasca.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*