L’arbitre reconeix als vigilants d’El Prat un plus de 200 euros

Marcos Peña ordena a l'empresa Eulen que suspengui totes les sancions imposades i els expedients iniciats contra treballadors després de les aturades

Ana Requena Aguilar
 
 
 
La situació actual a l'Aeroport de El Prat és de total normalitat

La situació actual a l’Aeroport de El Prat és de total normalitat

L’àrbitre del conflicte entre els vigilants de l’aeroport del Prat a Barcelona i la seva empresa Eulen reconeix als treballadors un complement salarial de 200 euros. Dictamina també que l’empresa suspengui totes les sancions imposades i els expedients iniciats contra treballadors després de la celebració de les aturades. Així ho contempla el laude que Marcos Peña ha lliurat aquest dimecres al matí a les dues parts.

El laude reconeix, per tant, un complement salarial de lloc de treball de 200 euros al mes per a tots els treballadors i que absorbeix els complements que existien fins ara. Es tracta d’una proposta gairebé idèntica a la que ja va fer la Generalitat quan va tractar d’intervenir en el conflicte. Aquest augment va ser rebutjat, per insuficient, per la plantilla.

Quant a la grandària de la plantilla, Penya estableix un reforç de treballadors en temporada alta. Aquesta temporada és la que va des del 31 de març al 30 d’octubre, Nadal, Setmana Santa, el pont de desembre i el Mobile World Congress. En aquests períodes hi haurà cinc treballadors més per filtre més un reforç de 25 treballadors en les franges de màxima afluència i hores punta. A més, només podrà haver 50 treballadors de vacances per mes.

Una altra de les parts importants del laude és la que es refereix a les sancions. Marcos Peña dictamina que les mesures disciplinàries (sancions i expedients) adoptades per l’empresa contra diversos treballadors quedin sense efecte. Els treballadors denunciaven que Eulen havia acomiadat a diversos treballadors com a represàlia després de la vaga. L’àrbitre subratlla que les parts no han d’adoptar “noves mesures de conflicte i vaga” relacionades amb les matèries que resol el laude.

L’escrit contempla també que l’avaluació de riscos dels llocs de treball ha de ser actualitzada, “amb una especial consideració dels riscos relacionats amb la protecció de la maternitat i l’embaràs”. Per la mateixa raó, Eulen haurà també d’actualitzar el seu pla d’igualtat, un text que haurà de valorar “en quina mesura l’estructura de l’ocupació en el centre de treball i la seva distribució per gènere incideix en l’efectivitat de la igualtat de gènere en el treball i en l’ocupació “.

Ni el representant de l’empresa, el director general d’Eulen, Emilio García, ni el dels treballadors, el seu assessor legal Alejandro Giménez, han volgut fer valoracions sobre el laude fins analitzar el seu contingut. García sí que ha assegurat que l’empresa complirà immediatament amb el seu contingut. Per la seva banda, Giménez va anunciar que els representants dels treballadors convocaran una roda de premsa el dissabte per fer una primera valoració i ja el dilluns celebraran una assemblea.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*