L’acomiadament del responsable de CCOO a Mataró Bus indigna els treballadors

La plantilla es presenta al ple municipal per denunciar l’actuació de la direcció de l’empresa concessionària de transport urbà

Redacció
 
 
 
La plantilla es va queixar de les males condicions de salut laboral

La plantilla es va queixar de les males condicions de salut laboral

Alta tensió laboral al transport públic de Mataró, concretament als autobusos de la ciutat. El comitè d’empresa de Mataró Bus, empresa concessionària del servei ha convocat a la plantilla a fer mobilitzacions creixents en contra de l’acomiadament el secretari general de la secció sindical de CCOO a l’empresa, segons fonts del sindicat. La plantilla qualifica l’actuació de l’empresa d’abusiva i antidemocràtica.

Jordi Tomàs, secretari general de la Federació de Serveis a la Ciutadania (FSC) de CCOO al Vallès Oriental, Maresme i Osona explica: «els darrers mesos la plantilla ha fet diverses queixes per les matèries de salut laboral de la companyia i lluny d’escoltar-la, i la seva resposta ha estat acomiadar al company».

Per aquesta raó els treballadors de l’empresa que ostenta la concessió municipal del transport públic a la capital del Maresme van decidir en assemblea iniciar un seguit de mobilitzacions creixents per intentar que la direcció de la companyia entri canviï d’actitud i com a primera mesura readmeti al responsable sindical.

El tret de sortida de les esmentades mobilitzacions és la presència de la plantilla de l’empresa de transport de Mataró en el ple municipal corresponent al maig, que se celebra aquest dijous. En aquest sentit, els treballadors pensen aprofitar el torn d’audiència pública per explicar als representants de la ciutadania la situació que es viu a la societat de transport. Tomàs assegura que l’alcalde de la ciutat, del PSC, que governa en coalició amb l’antiga Convergència, s’ha mostrat interessat a saber què ha passat. En el mateix sentit, els treballadors han informat la resta de grups municipals d’esquerres que estan a l’oposició: CUP, Volem Mataró, ICV-EUiA i ERC.

L’empresa del transport municipal és Avanza Compañía Española de Transportes, amb seu a Madrid, ha de renovar la concessió molt aviat, per la qual cosa el conflicte pot incidir en la decisió.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*