La Renda Garantida ha incorporat des de la seva creació uns 10.000 beneficiaris nous segons Treball

Sumats tots els perceptors, ara hi ha 118.978 persones que reben ajut d’aquest fons que agrupa diverses subvencions anteriors

Redacció
 
 
 
El conseller de Treball , Chakir El Homrani, durant la roda de premsa foto: Tomeu Ferrer

El conseller de Treball , Chakir El Homrani, durant la roda de premsa del setembre passat    foto: Tomeu Ferrer

La Renda Garantida de Ciutadania ha incorporat des del setembre passat 5.000 nous beneficiaris d’ençà del setembre passat, segons les dades fetes públiques pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat. Si aquesta xifra se suma a la que es va fer pública el setembre respecte al primer any de la creació de la renda, s’arribaria a superar de poc els 10.000 beneficiaris nets.

Treball ha avaluat la totalitat de persones que per uns motius o altres reben ajut de la Renda Garantida de Ciutadania. En total són 118.978. D’aquests 29.094 són famílies, que es corresponen amb 72.153 beneficiaris , i 46.825 pensionistes i perceptors de prestacions estatals amb rendes més baixes que reben el complement. De la totalitat d’expedients tramitats, uns 58.000 procedien de l’antiga Renda Mínima d’Inserció, que segons l’acord parlamentari s’aproven sense passar pel sedàs de la nova tramitació. La nova renda agrupa diversos ajuts anteriors.

Des de setembre passat 410 famílies perceptores de la renda garantida han aconseguit un contracte laboral i un total de 8.700 persones s’han tornat a activar en la recerca de feina, segons Treball.

El conseller, Chakir el Homrani, ha afirmat que “el 97% de les famílies beneficiàries reben la prestació econòmica complementària d’activació i inserció».

El conseller ha caracteritzat la renda garantida com una eina per combatre la pobresa infantil. En aquest sentit ha indicat que en el cas de famílies amb dos o més membres, el 23% dels beneficiaris són persones menors d’edat.

Un cop que el desplegament de la renda garantida és un fet, el departament considera que ara cal establir una estructuració arreu del territori. en el cas de famílies amb dos o més membres, el 23% dels beneficiaris són persones menors d’edat.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*