La plantilla d’Stradivarius atura la vaga després d’aconseguir un augment salarial de quasi un 20% a tres anys

Les treballadores i els treballadors havien convocat aturades els dies 4,5 i 6 de novembre reclamant l’equiparació de les seves condicions de treball amb les de la resta del grup Inditex

Redacció
 
 
 
Treballadors d'Stradivarius amb la seva reivindicació foto CCOO

Treballadors d’Stradivarius amb la seva reivindicació foto CCOO

La dita afirma que no hi ha millor vaga que la que no cal fer. Això ho poden pensar els treballadors i les treballadores d’ Stradivarius, una marca de l’univers d’Inditex. Les treballadores i treballadors del magatzem situat a Cabrianes-Sallent (El Bages) havien convocat vaga per als dies 4,5,i 6 de novembre per aconseguir la equiparació de les seves condicions de treball amb les de la resta de marques del grup.

La vaga s’ha desconvocat, segons afirma CCOO. El motiu és que l’empresa ha acceptat les principals reivindicacions dels treballadors. L’acord obtingut estableix una pujada de salari del 19’77% per a tres anys (2019, 2020 i 2021). També implica que es faran 50 contractes indefinits, i es programaran els festius obligats, abonats amb 140 euros.

La pujada salarial aconseguida suposa que el salari mig serà per a aquest 2019 de 22.128 euros, 23.235 euros per a l’any que ve i de 24.048 euros per a 2021. D’aquesta manera, asseguren des de CCOO, “es rebaixa substancialment la diferència d’aquest centre de distribució amb la resta del grup”.

Igual que passa a la resta de centres logístics del grup Inditex, la plantilla d’Stradivarius pot optar a una sèrie d’ajudes de caràcter social. És el cas d’una bonificació que pot arribar als 150 euros per a material escolar o de 175 euros al mes en cas de treballadors amb persones dependents a càrrec.

Stradivarius s’ha convertit, poc a poc, i amb el permís de Zara, en un dels motors del grup Inditex. Durant la primera meitat de l’any, la cadena de moda va ser la que més va créixer percentualment. La seva facturació va augmentar un 12,5%, fins als 776 milions d’euros. Pablo Isla, el president de la companyia tèxtil, va destacar el fort increment de la xifra de negoci en la seva habitual conferència davant dels analistes.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*