La Fira de l’Economia Solidària (FESC), que se celebra divendres, dissabte i diumenge vinents, reivindica l’economia amb rostre humà com una alternativa vàlida contra la retallada de drets i llibertats.
La FESC, organitzada per la Xarxa d’Economia Solidària (XES), celebrarà la seva vuitena edició al recinte tradicional de l’antiga Fabra i Coats de Sant Andreu. Aquest any la FESC reivindica l’economia solidària com un espai de resistència davant la retallada de drets i llibertats.
En la presentació d’enguany, la FESC comptarà amb més de 200 entitats participants, una vintena d’activitats culturals i familiars i més de 80 presentacions, taules rodones, tallers i ponències, que ompliran el cap de setmana de debat i reflexió.
En aquesta edició la ponència iniciat anirà a càrrec de l’economista Arcadi Oliveres. Andalusia serà la nació convidada, segons han explicat en roda de premsa, Alba Hierro i Víctor Giménez, les persones coordinadores de la fira.
El contingut de la FESC girarà aquest any al voltant de tres eixos: la resistència, és a dir, l’anàlisi crítica de la realitat i la defensa dels drets col·lectius; la creació, com a constructora d’alternatives que posen l’economia al servei de les persones i del medi ambient, i l’avanç, és a dir, la necessitat de generar debats estratègics sobre el creixement del moviment perquè sigui emancipador i s’estengui.
La FESC pretén ser un aparador que permeti a qualsevol ciutadà accedir a productes i serveis necessitats per cobrir el dia a dia de les persones: habitatge, alimentació, oci, educació, comunicació, tecnologia, serveis a persones i empreses, finances i assegurances ètiques, formació i educació i tecnologia, entre altres. També vol ser és un punt de trobada per a totes les edats on participar d’activitats culturals, un espai on ampliar les perspectives de consum i, aconseguir, productes de proximitat. Finalment, és el lloc de trobada on reflexionar conjuntament.