Inspecció de Treball obliga Amazon a convertir 64 llocs de treball eventuals en fixos

Amazon disposa d'onze centres de treball a Espanya, repartits entre les províncies de Madrid, Barcelona, Sevilla i València. CCOO ha iniciat una ofensiva contra la contractació irregular que de moment s'ha centrat en magatzems de l'àrea de la capital espanyola. El sindicat al·lega que en alguns casos la temporalitat dels llocs de treball supera el 25% de límit que fixa el conveni i que en altres es tracta de casos que treballen tot l'any.

Francesc Ràfols
 
 
 
Un empleat d'Amazon entrega paquet a un client

La Inspecció de Treball condemna Zmazon per abusar de la contractació temporal. Foto: istockphoto

CCOO diu que aquest és només el primer pas per regularitzar les situacions anòmales que hi ha a Amazon en matèria de contractació

Una resolució de la Inspecció de Treball de Madrid ha obligat Amazon a convertir 36 contractes eventuals en indefinits al centre logístic de Getafe, a la Comunitat de Madrid, i 28 més al de San Fernando de Henares. Aquesta resolució és resultat de la denúncia que CCOO va presentar. De fet, el sindicat ha interposat una bateria de denúncies que«comença a donar els seus fruits».

Ana Isabel Berceruelo, portaveu de la secció sindical de CCOO a Amazon explica que les accions que ha emprès el sindicat són per dues vies. La primera és perquè «se supera el percentatge del 25% que el conveni estableix com a màxim en la contractació eventual». La segona és «perquè hi ha molts casos en què s’ha contractat temporalment quan el lloc de treball en qüestió és del tot estructural, amb feina durant tot l’any».

Molta feina per fer

Així, explica, a aquests dos centres de Madrid, on hi ha més de 3.000 treballadors, amb contracte indefinit n’hi havia només uns 2.200. La resposta de l’empresa ha estat rebaixar la temporalitat en altres centres «però ens queda encara molta feina per fer». Amazon té onze centres de treball a Espanya. Quatre a Madrid on a banda dels dos citats a Getafe i San Fernando de Henares, n’hi ha també a Alcobendas i a la capital, Madrid.

Amazon també està instal·lada a València (Paterna), Sevilla, i Toledo (Illescas). A Catalunya hi té quatre centres. A la ciutat de Barcelona hi té un magatzem urbà (com el de Madrid), i té centres logístics a Castellbisbal, Martorelles i el Prat de Llobregat, a l’aeroport, on hi treballen ja més de 800 persones. La mobilització sindical en aquests centres encara no és tan activa com la que hi ha a la zona de Madrid però fonts sindicals expressen la seva confiança que els avenços obtinguts es puguin traslladar a altres ubicacions de la companyia.

Per la seva banda, fonts d’Amazon han assegurat que «la nostra prioritat és complir sempre plenament amb la legislació laboral». Recorden que la companyia ha invertit més de 500 milions d’euros i ha creat més de 2.000 llocs de treball permanents des de 2011, «tant per a treballadors altament qualificats, com per als que tenen menys experiència en els centres logístics de la companyia». En canvi, els 36 llocs de treball a temps complet creats a la planta d’Amazon a Getafe informen que són deguts «al nostre pla regular de conversions» i no en compliment d’una resolució de la Inspecció de Treball, com assegura CCOO.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*