Ignacio Fernández Toxo demana “que es consulti la gent” respecte a Catalunya

El secretari general de la confederació sindical de CCOO afirma que no es combaten sentiments amb diners ni en els tribunals

Redacció
 
 
 
Imatge de Toxo durant la seva intervenció reflectiva la pantalla del congrés foto: CCOO

Imatge de Toxo durant la seva intervenció reflectiva la pantalla del congrés foto: CCOO

Ignacio Fernández Toxo, secretari general de la confederació estatal de CCOO va fer la intervenció amb més contingut directament polític de la primera jornada del congrés de la CONC. En ella va reclamar que es doni veu a la gent, en relació amb la qüestió nacional catalana.

Després d’expressar -en to de broma- “espero que tu Joan Carles i jo, no serem gerros xinesos”, en referència al fet que els dos secretaris generals pleguen de les seves funcions, va manifestar el seu convenciment que “CCOO no es podria entendre sense la CONC, i a l’inrevés”.

Toxo, que no es presenta a la reelecció, es va manifestar davant del plenari del congrés català com a partidari “de què es consulti a la gent”, en una referència clara al dret a decidir. Va afirmar que “un sentiment no es combat amb diners o en els tribunals” i es va mostrar partidari d’aconseguir superar un sentiment amb un altre sentiment. “Així s’aconseguiria refer en què ha perviscut durant segles”, ha dit. En aquest sentit ha afirmat: “és temps per a la política”.

El secretari general de CCOO d’Espanya, després de reconèixer que en la seva organització hi ha visions diferents en relació amb el contenciós català, ha demanat “que es doni veu a la ciutadania” i ha reconegut que el model constitucional “està esgotat” i que caldria una reforma. I no només en referencia a la qüestió catalana sinó en relació amb aspectes claus com el dret al treball, l’habitatge o les polítiques socials. Per això ha advocat per canvi constitucional que, en l’aspecte territorial, ell veuria en clau federal,”tot i que sóc conscient que a CCOO de Catalunya hi ha sensibilitats diferents, perquè el sindicat és reflex de la realitat”, ha dit, ,en una al·lusió velada als independentistes del sindicat.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*