General Cable presenta dos ERO que suposarien tancar les plantes de Manlleu i Montcada i fer fora 600 operaris

L'empresa ha patit els últims anys almenys dos processos de retallades de personal després de ser comprada per una de les principals multinacionals nord-americanes del sector del cablejat

Redacció
 
 
 
Assemblea de treballadors de General Cable a Abrera, durant l'ERO de 2015

Assemblea de treballadors de General Cable a Abrera durant l’ERO de 2015

La multinacional propietària de General Cable ha comunicat als representants dels treballadors que tanca les factories que el grup té a Manlleu i a Montcada i Reixac. La mesura suposaria acomiadar uns 600 treballadors i treballadores. La comunicació, segons afirma la Federació d’Indústria de CCOO, ha estat feta verbalment, per la qual cosa els sindicats esperen rebre oficialment la informació. Mentrestant, el sindicat  dóna total suport als treballadors i treballadores de General Cable i insta l’empresa a buscar les alternatives necessàries per mantenir l’ocupació i deixar sense efectes els expedients anunciats.

General Cable és una de les principals empreses mundials de la fabricació de cable. L’empresa va ser comprada el 2018 pel grup nord-americà Prysmian, que té presència a 50 països amb 112 plantes de fabricació i 30.000 empleats.

Prysmian té sis plantes de producció a l’Estat espanyol:  cinc a Catalunya i una a Cantàbria.

El grup americà just després de comprar l’empresa va fer una primera retallada de personal. Va tancar les oficines que General Cable tenia al carrer de Casanoves 150 de Barcelona i va acomiadar els 121 treballadors que estaven encarregats dels serveis comercials, finances i comptabilitat, recursos humans, logística i informàtica.

Un dur expedient el 2015

L’any 2015 l’anterior propietari de General Cable va aplicar un ERO que va suposar fer fora de l’empresa 196 treballadores i treballadors. En aquella ocasió l’empresa va prioritzar el centre de Montcada, que no va rebre retallades.

L’anunci d’ERO a General Cable fa pensar als responsables sindicals d’un agreujament de la situació industrial. Cal recordar que aquesta setmana s’ha anunciat una dura retallada de personal a TE Connectivity a Montcada i Reixac, es tracta d’una empresa que fa connectors electrònics per al sector de l’automòbil. En aquesta ocasió, igual que en el cas de General Cable, la multinacional podria endur-se fora de Catalunya la producció que fins ara es feia aquí.

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*